De mooiste campings op de eilanden Cres en Losinj!

Kampeervakantie op zijn best: Glanzende kiezel stenen, rotsachtige kusten in het azuurblauwe water en geurende dennenbossen in een mediterrane zomerhitte. Kroatië biedt prachtige natuur, aantrekkelijke sportfaciliteiten en enkele van de beste campings van Europa. Op onze blog lees je over de beste campings op de eilanden Cres en Losinj in de Kvarner-baai – Een van de leukste eilanden in het noorden van Kroatië. 

De beste campings:

Eilanden Cres & Losinj

Slechts gescheiden door een 11 meter breed kanaal en verbonden door een brug, worden deze twee dunbevolkte en schilderachtige eilanden van de Kvarner-archipel vaak als één geheel behandeld. Hoewel hun topografie verschillend is, is de identiteit van de eilanden vervaagd door een gedeelde geschiedenis.

Natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Beide eilanden worden doorkruist door wandel- en fietspaden, en de omringende wateren herbergen de enige bekende populatie dolfijnen in de Adriatische Zee. Een groot deel van de zee voor de oostkust wordt beschermd door het Lošinj dolfijnreservaat, het eerste in zijn soort in het Middellandse Zeegebied.

Wilder, groener en bergachtiger Cres (Cherso in het Italiaans) heeft afgelegen campings, ongerepte stranden, een handvol middeleeuwse dorpjes en een echt off-the-beaten-track gevoel. Het 31 km lange Lošinj (Lussino in het Italiaans) is dichter bevolkt en toeristischer en biedt meer weelderige vegetatie.

Camping Cikat - Eiland Losinj

Camping Cikat op het eiland Losinj is de juiste keuze voor degenen die op zoek zijn naar een aangename accommodatie, veel zon, rusten in de schaduw en zwemmen in de helderste zee langs het 1 km lange strand met zandstranden en een groot aquapark met zwembaden. Cikat ligt aan de zuidkant van het eiland Losinj, ongeveer 2 km van het centrum van Mali Losinj en is het hele jaar geopend.

NIEUW op camping Cikat: in het seizoen 2022 zijn 70 Superior en Comfort kampeerplaatsen, een nieuwe kinderspeelplaats, sportcentrum en outdoor fitness, renovatie van toiletten geregeld, in het seizoen 2022 zijn Adria glamping tenten en nieuwe Freedhome stacaravans gepland.

Zij bieden kamperen op ingerichte kampeerplaatsen, verhuur van stacaravans, caravans en glamping tenten. Een groot aquapark is gratis beschikbaar voor campinggasten, met verschillende zwembaden en glijbanen.

De standplaatsen op camping Cikat zijn goed beschaduwd, dankzij de pijnbomen, en hebben aansluiting op elektriciteit, ongeveer 170 standplaatsen aan zee hebben ook aansluiting op water. Een deel van de camping is niet verdeeld in de staanplaatsen en maakt aansluiting op elektriciteit mogelijk.

Camping Cikat heeft 7 sanitaire gebouwen, waarvan de meeste gerenoveerd zijn. Ze zijn aangepast aan kinderen en gasten met een handicap. Er is een verzorgingsstation voor campers en douches voor honden.

Het strand van camping Cikat is voor het grootste deel van steen met twee kiezelbaaien. Dichtbij is een grotere baai met zand. Er is een groot en modern aquapark in het bovenste gedeelte van de camping met zwembaden, glijbanen, bar, restaurant, fitness- en animatieruimte. Het gebruik van de zwembaden, die geopend zijn van eind mei tot september, is gratis voor campinggasten.

Het is mogelijk om boten aan te leggen in de grote baai, er is gratis draadloos internet op de hele camping. Voor kinderen is er family fun park Pepe met speeltuinen voor kinderen tot 12 jaar. De winkel is onlangs gerenoveerd, er is een bakkerij, een fruitkraam, twee restaurants, een beachvolleybalveld en een kleine kinderspeelplaats. In de zomermaanden wordt er dagelijks kinderanimatie georganiseerd, evenals oefeningen voor volwassenen. In de buurt van de camping zijn ook tennisbanen, een duikcentrum en een surfschool.

Beste aanbieders Camping Cikat:

Camping Village Poljana - Eiland Losinj

Camping Poljana, op het eiland Losinj,  ligt op 4 km voor de stad Mali Losinj. Het maakt deel uit van de toeristische keten Baia Holiday en wordt milieuvriendelijk gerund. Het grootste deel van Poljana bevindt zich aan de oostkant van het eiland, alleen een kleiner deel (dat zichtbaar is vanaf de weg) bevindt zich aan de westkant van het eiland, waar de staanplaatsen in een smal pad tussen de zee en de weg liggen.

Camping Poljana biedt kamperen op ingerichte kampeerplaatsen, verhuur van stacaravans, bungalows en glamping tenten. In het seizoen 2021 is de camping gerenoveerd en uitgebreid.

De kampeerplaatsen zijn in terrassen aangelegd en hebben bijna allemaal een aansluiting voor elektriciteit en water. Sommige delen liggen goed in de schaduw, terwijl de plaatsen die dichter bij de zee liggen zonniger zijn. Een deel van de standplaatsen is aan de westkant (aan de overkant van de weg).

Het centrale strand van de camping heeft een kleinere kiezelbaai, de andere delen zijn rotsachtig. Hier vindt u ook betonnen delen om te zonnebaden en trappen om gemakkelijker de zee in te gaan. Een deel van het strand is gereserveerd voor naturisten.

Camping Poljana heeft vier sanitaire voorzieningen die zijn aangepast aan kinderen en gehandicapte gasten en gezinsbadkamers. Dagelijks wordt er animatie voor kinderen georganiseerd, evenals diverse sportwedstrijden. Er is een kinderspeelplaats. De stad Mali Losinj is bereikbaar per fiets, bus en in de zomer zelfs per boot.

Op camping Poljana vindt u een gerenoveerde winkel en restaurant, patisserie, bar en internethoek. Op een deel van de camping is draadloos internet beschikbaar. Het is mogelijk om dagelijkse maaltijden in het restaurant te bestellen (half- of volpension).

De camping beschikt over 120 aanlegplaatsen voor boten en een helling voor het te water laten (en uit zee halen) van boten. Er wordt ook een droge marine georganiseerd.

Beste aanbieders Camping Village Poljana:

Camping Slatina - Eiland Cres

Welkom op de favoriete plek van vakantiegangers! Camping Slatina is al meerdere jaren achtereen door de Kroatische campingbond uitgeroepen tot de beste Kroatische camping. Begin uw vakantie in mediterrane harmonie op het eiland Cres, dat de naam van het grootste Kroatische eiland in de Adriatische Zee deelt met het eiland Krk en Losinj.

Het terrein met de kampeerplaatsen loopt af naar de zee, zodat alle gasten van het uitzicht kunnen genieten. Er zijn 5 soorten kampeerplaatsen: Superior Mare, Superior, Premium, Comfort en Standard; Gasten kunnen ook volledig ingerichte stacaravans huren.

Beste aanbieders Camping Slatina:

Camping Bijar - Eiland Cres

Camping Bijar  op het eiland Cres ligt op slechts 500m afstand van de oude stad Osor en is gelegen in een honderd jaar oud dennenbos, dat veel schaduw geeft op warme zomerdagen. De camping is een uitstekende keuze voor liefhebbers van een rustige vakantie in de ongerepte natuur.

De plaatsen op de camping zijn voornamelijk in terrassen aangelegd (het terrein is vrij steil). Er zijn 80 standplaatsen, waarvan de helft met elektriciteitsaansluiting en de andere helft met water en afvoer. Daarnaast zijn er ongeveer 150 plaatsen voor tenten.

Camping heeft strand met betonnen delen voor zonnebaden kleinere kiezelbaai. Een deel van het strand is ingericht op een langere houten pier, waar mensen de zee in kunnen springen. In de baai ligt een kleinere strand, op ongeveer 200 m van de camping ligt een groter kiezelstrand. Vlakbij is strand waar honden mogen baden.

Camping heeft nieuwe sanitaire voorzieningen die zijn aangepast voor kinderen en gehandicapte kampeerders, gezinsbadkamers, chemisch toilet en wasserette.

Draadloos internet is beschikbaar. Bijar heeft een bar, basketbal- en volleybalvelden, tafeltennis, kinderspeelplaats en er wordt animatie georganiseerd. Er is een kleine winkel, bakkerij, kamp biedt verhuur van koelkasten, boten en fietsen. Gemeenschappelijke grillplaatsen zijn voorbereid.

Beste aanbieders Camping Bijar:

Lopari Camping Resort - Eiland Losinj

Lopari Camping Resort op het eiland Losinj ligt op 2 km van de stad Osor naar Nerezine. Het strand van de camping is 800 m lang en bestaat voornamelijk uit kiezelstenen met zandbaaien. De camping heeft een uitstekende schaduw van mediterrane bomen en biedt gasten de mogelijkheid om te kamperen op gereguleerde plaatsen en niet-geparcelleerde deel van de camping, evenals het huren van stacaravans en appartementen.

NIEUW: een nieuw aangelegde staanplaatsen met elektriciteit en water, nieuwe stacaravans aan zee, nieuw sanitair, een multifunctioneel sportveld en een midgetgolfbaan.

De camping heeft onlangs opnieuw aangelegde kampeerplaatsen met elektriciteit en water, terwijl het grootste deel van het linkerdeel van de camping nog steeds niet verkaveld is. Er zijn nu twee sanitaire voorzieningen, waarvan vooral de nieuwe zeer modern is.

Aan de rand van de camping Lopari is ook een appartementencomplex met appartementen en studio’s die u kunt huren.

Lopari Camping Resort heeft zijn sportfaciliteiten verbeterd en twee multifunctionele sportvelden aangelegd, bijvoorbeeld voor basketbal en voetbal, en een moderne midgetgolfbaan. Ze bieden ook fietsverhuur, en vanwege de goede windomstandigheden heeft de camping een surfcentrum met een surfschool en materiaalverhuur. Er is een winkel op de camping, en ook een restaurant.

Nabij de camping liggen wandelpaden en de berg Osorščica (588 m), die zeer geschikt is voor liefhebbers van wandelen en prachtige uitzichten over de hele Kvarner.

Beste aanbieders Lopari Camping Resort:

Camping Kovacine - Eiland Cres

Camping Kovacine op het eiland Cres is gelegen in de nabijheid van de stad Cres op het eiland Cres dat te bereiken is via de boulevard die heerlijk is om te wandelen of te fietsen naar de stad. Bijkomend voordeel is boot tussen stad en camping. Kleinere, rechterzijde van de camping is ingericht als naturistencamping. Kovacine is trots op de schaduw die wordt geboden door pijnbomen aan de linkerkant en olijfbomen in het midden.

Camping Kovacine biedt in totaal 840 kampeerplaatsen, waarvan 250 in het naturistengedeelte. De plaatsen hebben aansluiting op elektriciteit en water, sommige ook op de riolering. Sommige plaatsen in de eerste rijen zijn alleen geschikt voor kampeerders met tenten.

Er zijn 8 sanitaire blokken die zijn aangepast voor gehandicapten en aan de lengte van kinderen. Een deel van het sanitair is heel mooi geschilderd, wat bijdraagt aan de sfeer. Er is een camperbevoorradingsstation, autowasplaats, benzinestation, oplaadstation voor elektrische auto’s en er zijn koelkasten te huur.

De camping is zeer hondvriendelijk met verschillende hondenstranden, douches en een hondenspeeltuin. Ze zijn ook toegestaan in stacaravans.

Het strand op de camping is kiezel- en zandstrand, toegang voor gasten in rolstoelen en kinderwagens is geregeld. Kinderspeelplaats – zandbak – is bij het strand, vlakbij is ook een animatiecentrum met speeltuin in de schaduw. Er is een aquapark op het water, een sportcentrum, twee springhellingen, een helling voor gehandicapte gasten in de zee, een kleine boot.

In Kovacine vindt u een winkel en een restaurant aan het strand, onlangs is op de camping een nieuwe bakkerij geopend. Bij de receptie en in de winkel is gratis internet beschikbaar. Voor alle sportliefhebbers zijn er beachvolleybal- en bowlingvelden, een kleiner basketbalveld, een duikcentrum en tennisbanen op 500m afstand. Het is mogelijk om kajaks, SUP boards, fietsen of boten te huren, terwijl er vele kinderspeelplaatsen op de camping zijn. Er is een ambulante dienst op de camping.

Beste aanbieders Camping Kovacine:

Vragen over de beste campings op de eiland Cres en Losinj? Stuur ons een bericht!