Midden-Kroatië

Als u op zoek bent naar een plek in Europa, dan is Midden-Kroatië de plek voor u. Het ligt in het hart van de Balkan en omvat vijf fantastische landen: Polen, Hongarije, Roemenië, Servië en Montenegro. Als toeristische hotspot biedt het vele diverse regio’s die cultuur, geschiedenis en al het andere dat een land de moeite waard maakt om te bezoeken. Om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, delen wij de juiste informatie die uw reis nog aangenamer maakt!

Wat te doen in de regio

Het is echt een regio voor alle seizoenen! 

Midden-Kroatië ligt weliswaar niet in de tropen of in het zuiden van Europa, maar het heeft wel degelijk veel te bieden op het gebied van toerisme. De Adriatische kust biedt bezoekers veel mogelijkheden voor ontspanning op het strand of in resorts. Midden-Kroatië heeft echter ook zijn deel aan bergen met wintersport- en zomeractiviteiten. Er zijn het hele jaar door volop bospaden voor wandelaars en wateractiviteiten, afhankelijk van de tijd waarin we leven. 

De mensen zijn erg vriendelijk en delen graag hun cultuur met bezoekers die van over de hele wereld komen om hun gastvrijheid uit de eerste hand te ervaren. De bevolking van Midden-Kroatië is overwegend orthodox-christelijk. De etnische groep in de regio staat bekend als de Bunjevci, die afstammen van Slaven die zich in de 6e tot 11e eeuw in het gebied vestigden. Zij spreken een dialect van het Kroatisch dat Bunjevac heet en standaard is in Servië, Montenegro en Bosnië-Herzegovina. Bunjevci staan bekend om hun gastvrijheid en liefde voor de nieuwe mensen. Zij worden vergezeld door andere minderheidsgroepen zoals Italianen, Grieken, Montenegrijnen en zelfs Kroaten die zich in de loop van de eeuwen in de regio hebben gevestigd. Midden-Kroatië is rijk aan cultuur, opgebouwd rond traditionele waarden als geloof, familie, gemeenschap en trouw. De mensen zijn over het algemeen zeer patriottisch en verbonden met hun erfgoed. Zij leven hun leven volgens christelijke idealen die gericht zijn op familiewaarden, hard werken en liefdadigheid. De Bunjevci houden sterk vast aan hun gebruiken, waaronder het vieren van feestdagen zoals Pasen (krsno sedlo), dat elk jaar op 1 februari valt. 

Vakantie in Midden-Kroatië?

Enthousiast geworden van de regio Midden-Kroatië? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

kroatië
vakantiehuizen
hotels midden-kroatië