Rovinj, Kroatië - Wat te doen, Bezienswaardigheden & Tips!

Welkom bij onze complete Rovinj Reisgids! We delen hier de beste tips over dingen om te zien en te doen, plaatsen om te eten en te verblijven, en andere informatie die u nodig hebt om een reis naar Rovinj, Kroatië te plannen.

Als u een van de mooiste steden aan de Adriatische Zee wilt zien, moet u naar Rovinj, Kroatië reizen. Rovinj (uitgesproken als ro-VEEN) is een verrassing voor de meeste mensen die het bezoeken. Natuurlijk, technisch gezien is het Kroatië, maar Rovinj lijkt alsof het in Italië zou kunnen liggen! Bijna als een verlenging van Venetië! En hoewel Dubrovnik alle eer krijgt, denk ik dat Rovinj nog mooier is.

Rovinj ligt in de Kroatische regio Istrië, een hartvormig schiereiland dat veel op Italië lijkt en ook zo aanvoelt, vanwege zijn erfenis als onderdeel van het Venetiaanse rijk. Het zijn niet alleen de olijfbomen, pastagerechten en pastelkleurige gebouwen – zelfs de plaatsen hebben Italiaanse namen. (De Italiaanse naam van Rovinj is Rovigno.) 

Inhoudsopgave

Rovinj - Complete reisgids
Rovinj - Complete reisgids

Geschiedenis

Rovinj was reeds een nederzetting van Illyrische stammen voordat het werd veroverd door de Romeinen, die het Arupinium of Mons Rubineus noemden, en later Ruginium en Ruvinium. Het werd gebouwd op een eiland dicht bij de kust en werd in 1763 met het vasteland verbonden door het opvullen van het kanaal.

Het maakte deel uit van het Byzantijnse rijk, vervolgens in de zesde eeuw van het Exarchaat van Ravenna en in 788 van het Frankische rijk. Daarna kwam het gedurende verschillende eeuwen onder de heerschappij van verschillende feodale heren. Vanaf 1209 werd het geregeerd door de patriarch van Aquilea.

Van 1283 tot 1797 was Rovinj een van de belangrijkste steden van Istrië onder de Republiek Venetië. De stad werd versterkt door twee rijen muren met drie stadspoorten. De overgebleven stadsmuren dateren uit deze periode. In de buurt van de pier bevindt zich de oude stadspoort Balbi’s Arch, daterend uit 1680, en een laat-renaissance klokkentoren. De stad kreeg haar statuten in 1531.

Na de val van Venetië en het Napoleontische intermezzo maakte Rovinj tot de Eerste Wereldoorlog deel uit van het Oostenrijkse keizerrijk. Daarna behoorde het van 1918 tot 1947 toe aan Italië, toen het werd afgestaan aan SR Kroatië binnen de SFR Joegoslavië.

Rovinj vandaag de dag

Rovinj, een stad met ongeveer 15.000 inwoners, ligt aan de westkust van Istrië, ongeveer 35 kilometer van Pula en 32 kilometer van Poreč. De oude stad van Rovinj is een van de bekendste bezienswaardigheden van het schiereiland Istrië en is tevens een van de mooiste bezienswaardigheden in Kroatië! Tijdens een bezoek kunt u vele culturele bezienswaardigheden verwachten, fantastische restaurants, een bruisend nachtleven met chique bars en geweldige mogelijkheden om te winkelen en rond te slenteren. Een absoluut hoogtepunt is de Gouden Pet, een natuurpark waar zich talloze droomstranden en schilderachtige fiets- en wandelpaden bevinden.

Rovinj

Hotels Rovinj

Mocht u geïnteresseerd zin in een hotel in Rovinj,  neem dan is een kijkje hier onder voor de leukste hotels:

Booking.com

Wat te doen in Rovinj Kroatië

Rovinj is een verbluffend stadje in Kroatië dat elke centimeter van een schiereiland opvult dat aan drie kanten door de Adriatische Zee wordt begrensd. De kern van de oude stad is grotendeels Venetiaans en opgetrokken uit bleke kalksteen die opgloeit in de zon, en bevat spannende fragmenten uit elke fase van haar turbulente geschiedenis.

Tijdens een bezoek kunt u door het doolhof van straatjes lopen voor een maaltijd onder een parasol in de pittoreske werkhaven. Buiten Rovinj kunt u op zoek gaan naar oude ruïnes, ongerepte stranden bezoeken en adembenemende natuurgebieden zoals de 10 kilometer lange Lim Fjord. Wat te doen in Rovinj? Lees hier onder onze beste activiteiten in Rovinj: 

1. Verken de oude stad van Rovinj

Als eerste activiteit – hoe kan het ook anders: De oude stad van Rovinj Deze autovrije oude stad is een geweldige plek om te verdwalen. In de hoofdstraten vind je veel kleine winkeltjes met lokale kunst en producten zoals olijfolie en truffels. Er zijn zoveel verborgen hoekjes en gaatjes om te fotograferen.

Je zult steile hellingen moeten beklimmen, veel trappen moeten nemen en veel van de kasseien zijn glad tot op het punt van glibberig. Dit is niet de plek voor stiletto’s! Als je over het juiste schoeisel en uithoudingsvermogen beschikt, is het een geweldige manier om een ochtend door te brengen.

Houd er rekening mee dat de oude stad van Rovinj een uitdaging is voor mensen met mobiliteitsproblemen vanwege de steile heuvels, supergladde stenen en trappen. De randen van de oude stad en de randen langs de waterkant zijn toegankelijk met een rolstoel.

2. Klim naar de top van de St. Eufemia kerk

Rovinj

De klokkentoren van de St. Eufemiakerk is die toren die je boven de top van Rovinj ziet uitsteken. Kun je de klokkentoren beklimmen? Dat kan absoluut!

Gewoonlijk ben is de mening een beetje verdeeld over het uitzicht vanaf de hoogste plek in de stad – het betekent dat je foto’s het meest voor de hand liggende herkenningspunt missen. (Klassiek voorbeeld: foto’s vanaf de top van de Eiffeltoren bevatten de Eiffeltoren niet!) Maar dat is hier niet het geval. Het uitzicht vanaf de top van de St. Eufemia-kerk is uitstekend, met uitzicht op de haven, de eilanden en een 360-graden uitzicht op het landschap.

De foto’s die je hier krijgt zijn de klim meer dan waard.

3. Lim Fjord

U kunt dit vreemde en prachtige natuurwonder bereiken over de weg of per rondvaartboot vanuit de haven van Rovinj.

Het wordt beschreven als zowel een fjord als een kanaal, maar in werkelijkheid is het een 10 kilometer lange rivierkloof die wordt bewaakt door steile beboste bergwanden die tot 100 meter hoog reiken.

Wat dit tafereel echt maakt en het de indruk van een fjord geeft, is de breedte van de rivier, op sommige plaatsen tot 600 meter.

Aan land kunt u wandelen of fietsen door de mix van loof- en naaldbossen en stoppen bij het restaurant aan de monding van de canyon. Hier serveert men zeevruchten zoals oesters en mosselen die in deze wateren gekweekt zijn.

4. Neem een dolfijnen boottocht

Dolfijnen Wat te doen in IStrië

Dit is een van de populairste en goedkoopste boottochten in Rovinj. En met zo veel dolfijnen in de wateren van Rovinj is het zien van dolfijnen 100% gegarandeerd. Bovendien zie je Rovinj vanaf de zee, een spektakel op zich.

5. Verken Zlatni Rat Park en St. Katarina Eiland

Enkele van de mooiste plekjes in Rovinj zijn de parken rondom de stad.

Zlatni Rat – ja, Gouden Hoorn, dezelfde naam als dat beroemde strand op het eiland Brač – is een park net ten zuiden van de stad en het oudste beschermde gebied in Istrië. Hier kunt u genieten van wandel- en fietspaden langs kiezelstranden.

Een leuke manier om in Zlati Rat te komen is op de fiets. U kunt fietsen voor volwassenen en kinderen huren bij Song Bike Rentals in het hart van Rovinj. Als je wat ambitieuzer bent, kun je veel van de omliggende regio per fiets verkennen!

Een andere optie is een bezoek aan het eiland St. Katarina. Vanuit de oude stad van Rovinj varen elk uur boten de vijf minuten durende tocht. Aan de oostkant van het eiland vind je kiezelstranden met een spectaculair uitzicht op de stad; aan de westkant vind je enkele hoge kliffen (en waaghalzen die er graag vanaf springen!).

6. Cocktails drinken bij zonsondergang bij Valentino

Langs de waterkant in Rovinj zijn er talloze bars en restaurants waar je kunt binnenlopen voor een drankje en een uitzicht op de zonsondergang. De meeste zijn vrij standaard voor een gin en tonic – of een glas Malvasia, een Istrische witte wijn.

Maar als u iets bijzonders wilt, ga dan naar Valentino. Deze bar ligt aan de rand van de zee en is uitgehouwen in de natuurlijke rotsen. Met een uitzicht op het westen, heb je een perfect zicht op de zonsondergang!

De cocktails zijn zeker niet goedkoop (meestal rond de 100 kuna). Maar het is leuk om ergens heen te gaan waar je je verwend kunt voelen, en je kunt de omgeving niet verslaan!

7. Museum van het erfgoed van Rovinj

Deze attractie werd in de jaren 1950 opgericht door een groep kunstenaars uit Rovinj om de culturele rijkdom van het gebied samen te brengen en het werk van plaatselijke schilders en beeldhouwers tentoon te stellen.

Zo is er een galerij met zo’n 1500 hedendaagse kunstwerken, naast tentoonstellingszalen met belangrijke artefacten over de verschillende culturen die zich in Rovinj vestigden en de rijke maritieme geschiedenis van de stad.

Een groot deel van de aantrekkingskracht van het museum is te danken aan zijn grootse huis, een barok paleis van vier verdiepingen dat in de jaren 1600 door de graven van Califfi werd gebouwd.

8. Postojna grot en Predjama kasteel vanuit Rovinj

De Postojna-grot is de enige plaats waar u de meest kostbare briljant in de vorm van een grotformatie kunt zien en ook de babydraakjes kunt ontmoeten. Net als de wereld boven de grond heeft de Postojna-grot torenhoge bergen, kabbelende rivieren en uitgestrekte onderaardse zalen. Het is een echte uitdaging voor ontdekkingsreizigers en de bakermat van de speleobiologie. Het Predjama kasteel is het enige grot kasteel in heel Europa!

9. De Golden Cape

Golden Cape Rovinj

Adembenemend mooi is de Gouden Cape, een schilderachtig bospark met mooie stranden, niet ver van de oude stad Rovinj gelegen. Dit schilderachtige natuurpark ligt in het zuiden van de stad, in de buurt van de ACI Marina en strekt zich uit over een laarsvormig schiereiland in zee. Bijzonder mooi zijn de dennen-, cipressen- en laurierbossen, waarvan sommige meer dan 100 jaar oud zijn. Ook veel exotische planten zoals Gingko en Eucalyptus werden hier aangeplant en kunnen vandaag bewonderd worden tijdens een wandeling door de mooie lanen.

Mooi zijn ook de kleine fiets- en wandelpaden die door het park lopen en u de weg wijzen naar verborgen kleine baaien. De Gouden Kap is een van de mooiste bosparken in Kroatië; een bezoek mag niet ontbreken tijdens uw reis naar Rovinj.

10. Neem een taxiboot naar Red Island

Rovinj Red island

Vlak voor de kust van Rovinj ligt Crveni otok (‘Rode Eiland’), een handig en gemakkelijk uitje weg van de drukte dankzij een boot die elk uur vertrekt vanuit de haven van de stad. Crveni otok is in feite twee eilanden in één, Sint-Andreas en Maškin. Op het grotere Sint-Andreas openden Benedictijner monniken in de zesde eeuw een kerk, die 900 jaar later door de Franciscanen werd herbouwd. Nadat Napoleon hen had verjaagd, was het eiland zo goed als verlaten totdat de welgestelde Habsburgse Hutterotts een familiehuis bouwden en het omringden met honderden planten en bomen uit de hele wereld – deze kunt u vandaag de dag nog steeds zien en ruiken. Ook het mausoleum van de familie kan worden bezocht. De meesten komen hier echter voor de afgelegen stranden, omringd door geurende pijnbomen en met helderder water dan in de onmiddellijke omgeving van Rovinj zelf. Hoewel het op de boot altijd druk zal zijn, is het gemakkelijk om je eigen plekje te vinden voor dat echte weg-van-alles gevoel.

Excursies vanuit Rovinj

Dankzij haar ligging zijn er vanuit Rovinj talloze mogelijkheden voor geweldige excursies en dagtochten! Van daaruit heeft u de mogelijkheid om veel van de mooiste bezienswaardigheden in Istrië te ontdekken. Hier zijn de absoluut beste dingen om te doen in de buurt van de kustplaats Rovinj.

Zeer bezienswaardige kustplaatsen in de buurt van Rovinj zijn de bekende plaatsen Porec, Novigrad en Vrsar, maar ook de beroemde havenstad Pula ligt op slechts 35 kilometer afstand.

Ook het binnenland met de vele bergdorpjes is een uitstapje waard. Bijzonder charmant zijn Motovun, Grožnjan, Buje en ook Hum, het kleinste stadje ter wereld.

Andere mooie excursiebestemmingen zijn de Baredine Grot, een enorme druipsteengrot en de ruïnestad Dvigrad, die via een fietspad maar natuurlijk ook met de auto te bereiken is.

Stranden Rovinj

Niet alleen de bezienswaardigheden zijn fantastisch, maar ook de stranden in Rovinj zijn indrukwekkend mooi! Veel bezoekers zijn verrast door de prachtige strandmogelijkheden die zich vlak bij de stad bevinden. Veel van de beste baaien bevinden zich in het bospark van de Gouden Kap, maar ook verder naar het zuiden, op de eilanden voor de kust en zelfs in de oude stad zijn werkelijk fantastische stranden te vinden, die perfect zijn voor een vakantie in Rovinj. 

Hier onder de lijst met leukste stranden van Rovinj:

 • Mulini strand
  Het pittoreske Mulini strand is uniek mooi en een echt hoogtepunt onder de beste stranden in Rovinj. Gelegen in een charmante baai, wachten turkooisblauwe zeekleuren en een mix van beton- en kiezelstranden op u. De zee is hier bijzonder kalm en daarom ideaal om te zwemmen en te snorkelen. Vanuit het oude centrum van Rovinj kunt u het Mulini-strand te voet bereiken via de waterkant, die eerst door de jachthaven en vervolgens in het prachtige bospark leidt. Openbare parkeerplaatsen liggen 200 meter achter het strand en enkele mooie appartementen zijn niet ver weg.
 • Baluota strand (Monte)
  Waarschijnlijk het mooiste strand in de oude stad van Rovinj is het pittoreske stenen strand Baluota. Gelegen onder de historische muren van het stadscentrum, betovert dit prachtige kleine stadsstrand met een uitzonderlijk mooie achtergrond. Terwijl u zwemt in de kristalheldere, blauwgroene zee geniet u van een fabelachtig uitzicht op het voor de kust gelegen eiland Sveti Katarina. En ’s avonds is deze plek beroemd om zijn prachtige zonsondergangen.
 • Strand Zlatni Rt
  Enkele van de mooiste baaien en stranden rond Rovinj liggen in het nabijgelegen bospark. Het Zlatni Rt strand (de gouden kaap) bijvoorbeeld, is een prachtig natuurlijk strand met een unieke achtergrond. De vlakke stenen van het rotsplateau zijn ideaal om ongestoord te zonnebaden en de verfrissende en heldere zee zorgt voor koelte. Prachtig zijn ook de vele pijnbomen die langs de kust staan en voor heerlijke schaduw zorgen. De beste manier om Zlatni Rt te bereiken is te voet via de promenade door het bospark of met de fiets. Parkeerplaatsen zijn beschikbaar aan de voorkant van het bospark.
 • Strand Lone Bay
  Een ander zeer populair strand in Rovinj is de mooie Lone Bay, dat ook in het bospark ligt. Hier in het natuurpark ligt een schilderachtig kiezelstrand op je te wachten, omgeven door prachtige natuur met geurige dennenbossen en een uniek decor. Tijdens een duik in de zee kunt u genieten van een fantastische waterkwaliteit en snorkelen is hier ook mogelijk. Als u wilt, kunt u een ligstoel en parasol huren bij de kleine strandbar of genieten van een heerlijke koffie met een panoramisch uitzicht op de stad.
 • Cisterna-strand
  Het schilderachtige kiezelstrand Cisterna, dat op ongeveer 7 kilometer van Rovinj in een natuurreservaat ligt, is uniek mooi en een waar natuurjuweel. Om deze verborgen plek te bereiken, moet je een goed geasfalteerde grindweg nemen, die eigenlijk gemakkelijk te berijden is. Voor velen is het strand van Cisterna een van de mooiste stranden van Rovinj. De zee is hier heerlijk helder en kalm en kleine bomen zorgen voor aangename schaduw op warme zomerdagen. In het hoogseizoen is hier een kleine strandbar geopend, terwijl je in het laagseizoen dit eenzame, wildromantische verborgen strand grotendeels voor jezelf hebt.
 • Kuvi strand 
  Een zeer populair strand in Rovinj is zeker Kuvi Beach, dat tussen het bospark en het vakantieresort Villas Rubin ligt. Hier kunt u rustig zwemplezier verwachten in een fantastische omgeving. De zee daalt hier vrij vlak en het kiezelstrand biedt een uitstekende toegang tot het zoete water. Een echt heerlijke strandbar nodigt uit om te blijven hangen! Het naaktstrand Kuvi ligt slechts ongeveer 200 meter zuidelijker. Een fantastisch strand voor naturisten, vlak bij Rovinj!
 • Punta Cabana-strand (bospark)
  Het strand bij de Punta Cabana Beach Bar is onbeschrijflijk mooi en een echte insidertip onder de beste stranden van Rovinj. Deze mooie baai ligt ook in het bospark van de stad en kan gemakkelijk worden bereikt via de schilderachtige wandelingen in het park. Vooral de prachtige turkooisblauwe kleuren van de zee, het fijne kiezelstrand en de vele groene bomen toveren hier een uniek panorama tevoorschijn dat je op geen enkele reis naar Rovinj mag missen!

Restaurants in Rovinj

Veel restaurants in Rovinj zien er van buiten aantrekkelijk uit. Ze liggen aan zee, in de oude stad of kijken er over uit, en ze hebben allemaal een prachtige omgeving. Het is niet gemakkelijk om alleen al aan het uiterlijk te zien of een restaurant goed is of niet. Laat u echter niet misleiden door een charmant terras, veel restaurants zijn gewoon middelmatige restaurants die zich richten op toeristen. 

Dit is volgens kroatiehetland.nl de lijst van restaurants in Rovinj die de moeite waard zijn om te bezoeken:

 • RESTAURANT MONTE
  Het restaurant biedt uitstekend eten en een heerlijke sfeer (hoewel het soms een beetje stijfjes overkomt). Het biedt een 3-, 4-, en 6-gangen menu. De bediening is zeer attent. Restaurant Monte is super duur, maar het is het geld waard.
 • RESTAURANT CAP AUREO
  Dit is een fine-dining restaurant in het 5-sterren Grand Park Hotel Rovinj. De creatieve kracht van Cap Aureo is chef-kok Jeffry Vella, die sinds zijn aankomst van Malta in Kroatië in enkele van de beste Kroatische restaurants heeft gekookt, zoals 360° in Dubrovnik, Zinfandel, en Barbieri’s in Zagreb. Het eten is subliem, creatief, uniek en wordt op een artistieke manier gepresenteerd. Het is ook sterk gebaseerd op groenten, wat een verfrissing en een noviteit is voor de Kroatische eetcultuur.
 • AGLI AMICI ROVINJ 
  Het twee Michelinsterrenrestaurant Agli Amici wordt gerund door het broer-zus duo Emanuele en Michela Scarello. Het restaurant heeft een 130 jaar oude traditie en wordt al lange tijd beschouwd als een van de beste restaurants van Italië. Hun restaurant in Rovinj opende medio juni 2021 zijn deuren, en het won snel aan klanten vanwege het sappige eten, maar ook de Italiaanse gastvrijheid en een spectaculaire totaalervaring. De locatie is ook subliem, net boven de prachtige jachthaven van de stad en onder het Grand Park Hotel Rovinj.
 • RESTAURANT TEKKA BY LONE 
  Een van onze favoriete restaurants in Zagreb heeft zijn tweede locatie geopend in Rovinj, in hotel Lone. Het is een gerenommeerd en veelgevraagd Japans restaurant dat de beste sushi, sashimi, grote rollen, nigiri, tempura, wok, uramaki, teppanyaki, hosomaki en sake serveert in de stad.
 • RESTAURANT PUNTULINA 
  Heerlijk eten aan zee in restaurant. Puntulina in Rovinj Restaurant Puntulina is een beetje prijzig, een fine dining restaurant met uitstekend eten, en een geweldige locatie direct aan het water. Dit restaurant drijft zwaar op zijn locatie. Puntulina ligt aan de top van de Santa Croce straat en heeft terrassen die langs de rotsen naar de zee aflopen. Een geweldige plek voor een romantisch diner.
 • RESTAURANT LA SERRA
  Restaurant La Serra (ex. Lanterna) is gelegen op het nabijgelegen St. Andrew eiland (Rode Eiland). Dit chique restaurant heeft een prachtig terras aan zee, en het is gevestigd in een oud kasteel dat dateert uit het einde van de 19e eeuw. Dit is een perfecte plek in Rovinj voor een romantisch diner. Het duurt twintig minuten om het eiland per boot te bereiken. De boten vertrekken om het uur van april tot oktober.
 • RESTAURANT GIANNINO 
  Restaurant Giannino ligt in een rustige woonstraat in de oude stad. Het heeft een heerlijk buitenterras, serveert sublieme zeevruchten (en een paar vleesgerechten). De bediening is vriendelijk, de prijzen betaalbaar. Proef zeker hun babygarnaaltjes in azijn.

Winkels

Het dichtst bij een echte winkelstraat in Rovinj komt u in de buurt van de Carera Ulica, hier vindt u vooral schoenenwinkels, winkels met souvenirs, kleding en andere artikelen.

In het oude stadsgedeelte van Rovinj vind je vooral souvenirwinkels en galeries, en op de boulevard langs zee vind je tussen alle restaurants een paar juwelierszaken.

Als u wilt “echt winkelen” in een winkelwalhalla moet u naar Rijeka waar u het “Tower center Rijeka” hebt met meer dan 100 winkels.

Uitgaan Rovinj

Als u echter op zoek bent naar het nachtleven in Rovinj, dus muziek en opwinding, dan is er genoeg te vinden in de stad. De Steel club is een onlangs geopende discoclub in Rovinj die muziekfeesten aanbiedt van discomuziek, clubbing tot techno en waar internationaal bekende DJ’s en top resident DJ’s optreden.

Behalve de Steel Club is de Boa Club de enige nachtclub in Rovinj met feesten met DJ’s die een hele late avond plezier biedt met veel jong publiek en positieve vibes.

Als je van livemuziek houdt, ga dan eens kijken wat er in de vele bars en op de buitenterrassen van de restaurants in de stad wordt gespeeld, vooral in de oude stad. In Rovinj zijn er ook veel cocktailbars en zomerbars in Istrische stijl, waar een grote verscheidenheid aan interessante dranken wordt geserveerd.

Als dansen niet uw smaak is, probeer dan de Havana Club. Met een fantastische locatie aan zee, draaien ze Latino muziek, hebben ze een groot aanbod aan drankjes en een relaxte sfeer die allemaal zorgen voor een geweldige avond uit. 

Valentino Cocktail & Champagne Bar is een geweldige bar met een uitstekende loactie – slechts een paar meter van de zee. U kunt uw favoriete cocktail drinken en tegelijkertijd genieten van de prachtige zonsondergang in Rovinj. Deze bar wordt beschouwd als een van de coolste plaatsen in Rovinj.

Voor de ultra coole en retro, is de Rio Bar aan de haven de plek om te zijn en gezien te worden. Het ziet er misschien niet zo indrukwekkend uit, maar met een fantastisch uitzicht over de haven en de oude stad ligt deze kleine bar midden in het centrum van de actie. Neem een tafel buiten de bar om er zeker van te zijn dat je het beste krijgt van wat de bar te bieden heeft. Verwacht old school muziek – met een gezonde dosis van de Smiths en Dire Straits, kun je niet te ver mis gaan!

In de zomer biedt Rovinj verschillende uitgaansgelegenheden, zoals discotheken en bars als Steel Club, Monte Bar, Villas Rubin, Valentino Red Island, Monte Molini, Cafe Bar Batel, Eva, Havana Club, Zanzibar en nog veel meer. Het heeft ook twee casino’s, namelijk Adria Casino op de boot en Automate Machine Club Istra. In de zomermaanden bruist de hele stad van de jonge mensen.

Waar te verblijven in Rovinj? Vakantiehuizen, campings en hotels

Omdat het vinden van een camping, hotel of vakantiehuis ook niet altijd even makkelijk is. Hebben wij op kroatiehetland.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste verblijven. Ook hebben wij op een lijst opgesteld met de beste en leukste hotels, campings en vakantiehuizen. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Enthousiast geworden van Rovinj? De stad ligt in de regio: Istrië, zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!