Steden regio Dubrovnik

De regio Dubrovnik is een van de mooiste en best bewaarde middeleeuwse gebieden van Europa en ligt aan de kust van de Adriatische Zee. De regio, ook bekend als Ragusa, is een perfect voorbeeld van een ommuurde gebieden die door de UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. In de regio Dubrovnik kan je bezienswaardigheden bezoeken zoals het Franciscaner klooster dat in 1317 werd gesticht en het Arboretum Trsteno dat in 1538 werd aangelegd bij testament van Dubrovniks rijkste burger Jelena Lopuzo Zrinski-Frankopanska. Je kan ook genieten van het eten en drinken langs het water in een van de vele restaurants of cafés van Dubrovnik of op een van de vele stranden. De regio Dubrovnik bevat 5 steden die het bezoeken waard zijn:

De steden van de regio Dubrovnik:

Bekijk de steden in de regio Dubrovnik:

Dubrovnik een van de mooiste steden van Kroatië. Lees hier meer over deze stad. 

Klik hier voor alle informatie!

Mensen noemen Korcula het “Klein Dubrovnik” vanwege de middeleeuwse pleinen,  paleizen en Vela Luka

Klik hier voor alle informatie!

Vandaag de dag is Ploce een kleine stad die anders is dan alle andere steden aan de Kroatische kust. 

Klik hier voor alle informatie!

Terwijl Dubrovnik, zo’n 20 kilometer verder op ligt in het middelpunt van de belangstelling staat, is Cavtat in het zuidoosten een ontdekking.

Klik hier voor alle informatie!

Vakantie in de regio Dubrovnik? Campings, hotels en vakantiehuizen

Omdat het vinden van een camping, hotel of vakantiehuis ook niet altijd even makkelijk is. Hebben wij op kroatiehetland.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste verblijven. Ook hebben wij op een lijst opgesteld met de beste en leukste hotels, campings en vakantiehuizen. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie: Wat te doen in Dubrovnik? 

Enthousiast geworden van de regio Dubrovnik? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Vragen? Stel hier je vraag.