Het eiland Rab

Het eiland Rab is een echte parel in de regio van de Kvarner-baai! Dit vakantieparadijs is vooral beroemd om zijn ontelbare fluweelzachte zandstranden, die in Kroatië eigenlijk maar zelden te vinden zijn. Maar ook de adembenemende natuurlijke attracties zoals het idyllische Geopark, het imposante berglandschap met het uitzichtpunt Kamenjak en de talrijke afgelegen natuurlijke baaien maken Rab tot een echt hoogtepunt. Een van de mooiste plaatsen om te bezoeken op het eiland is de oude binnenstad van Rab, die door kenners wordt beschouwd als een van de belangrijkste historische juwelen van Kroatië! Er zijn echter nog veel meer charmante en interessante plaatsen te ontdekken op het eiland Rab.

In dit blog geven we je alle belangrijke informatie en tips over het eiland Rab in Kroatië. Wij tonen u prachtige foto’s, de mooiste plaatsen, attracties en stranden, en waar u goede accommodaties kunt vinden.

Op deze pagina

Geschiedenis

Hoewel Rijeka voor het eerst wordt genoemd in de 13e eeuw, begint de lange geschiedenis van de stad al in de prehistorie, en de stad is sindsdien bewoond geweest. De stad bestond eerst uit een aantal nederzettingen op de plaats van het huidige Rijeka. Ze werden omringd door een enorme Romeinse verdedigingsmuur, de limes, die nog steeds te zien is in de straat Kalvarija.

Een deel van de stad dat nu bekend staat als Stari grad (oude stad) werd in de Romeinse tijd eerst de stad Tarsatica genoemd. Rijeka maakte door de geschiedenis heen deel uit van vele landen, werd een paar keer verwoest en weer opgebouwd, maar bleef op dezelfde plaats bestaan.

Het is belegerd geweest door Slavische en Avar stammen, onder de heerschappij van het Byzantijnse Rijk, waarschijnlijk verwoest door de Franken in 799, en vervolgens door de Venetianen aan het eind van de Middeleeuwen. In 1750 werd het zwaar beschadigd door een grote aardbeving. Daarna werden de Romeinse muren afgebroken zodat de stad kon uitbreiden.

Als onderdeel van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk werd Rijeka zijn strategische haven- en industriecentrum. Het nieuwe gebied dat dichter bij de haven lag, verwaarloosde de oude stad, die tijdens de Tweede Wereldoorlog verarmd en uiteindelijk geruïneerd werd. Daarna verscheen er een plan om de oude huizen te vervangen door twaalf nieuwe wolkenkrabbers. Gelukkig protesteerde een plaatselijke architect, Igor Emili, hiertegen. Hij ontwikkelde een plan om het historische centrum van Rijeka te behouden door het nieuw leven in te blazen en achter de oude gevels nieuwe gebouwen te plaatsen, waardoor het historische centrum van Rijeka er vandaag de dag uitziet.

Het eiland Rab

Het eiland Rab vandaag de dag

Het eiland Rab in Kroatië ligt in het zuiden van de Kvarner-baai en is zonder twijfel een van de mooiste Kroatische eilanden! Al meer dan 125 jaar komen toeristen naar Rab om hun zomervakantie door te brengen op het zogenaamde “Happy Island”. Met meer dan 2600 uren zon per jaar en een bijna eindeloze keuze aan prachtige stranden, is dit eiland de perfecte woonplaats voor zonzoekende strandvakantiegangers. Maar ook actievelingen zullen hun persoonlijke paradijs beleven dankzij de vele wandelpaden, fietsroutes en watersportmogelijkheden.

Met een oppervlakte van slechts 91 vierkante kilometer is het relatief eenvoudig om deze eilandparel te verkennen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de hoofdstad Rab. De historische oude stad met tal van interessante bezienswaardigheden wordt beschouwd als een van de indrukwekkendste van heel Kroatië. Het eiland is echter ook bekend om zijn vele zandstranden, in de eerste plaats het paradijselijke strand in Lopar, dat populair is bij gezinnen.

Dankzij de paradijselijke stranden, de ontelbare mogelijkheden voor activiteiten en de vele dingen die er te doen zijn, is plezier gegarandeerd op dit droomeiland. Bovendien kunt u genieten van een fantastisch aanbod aan geweldige accommodaties en uitstekende restaurants die een bezoek aan het eiland Rab tot een onvergetelijke ervaring maken.

 

Leukste hotels op het eiland Rab

Mocht u geïnteresseerd zin in een hotel op het eiland Rab,  neem dan is een kijkje hier onder voor de leukste hotels:

Booking.com

Wat te doen op het eiland Rab Kroatië

Tijdens een bezoek aan Rab kunt u een aantal prachtige plekken in de natuur verwachten, onvergetelijke attracties en werkelijk schitterende stranden. Hier hebben wij voor u de mooiste dingen om te doen en de beste attracties van het eiland Rab in één oogopslag samengevat.

 

 

Wat te doen op het eiland Rab? Lees hier onder onze leukste activiteiten op het eiland Rab: 

1. De stad Rab

Het eiland Rab

De stad Rab is zeker een van de mooiste bezienswaardigheden op het eiland Rab, en een bezoek aan de charmante oude stad is een must op elke reis. De meer dan 2000 jaar oude geschiedenis van de stad gaat terug tot de Romeinse tijd, en zelfs vandaag de dag onthult een wandeling door de stad tal van historisch belangrijke bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheden van de oude stad zijn waarschijnlijk de 4 kerken van St. Ivan, St. Justina, de kathedraal kerk van Marija Velika en het Benedictijnse klooster van St. Andrije.

Indrukwekkend zijn ook de vele romantische stadspleinen, waar u kunt genieten van een authentieke flair in de vele restaurants en cafés. Bovendien vinden er in de zomer talrijke evenementen plaats in het centrum, met name het middeleeuwse zomerfestival “Rabska Fjera”.

2. Het Komrcar Park

Op het eiland Rab

Het Komrcar Park is het oudste en tegelijkertijd het mooiste park op het eiland Rab. Deze prachtige oase van rust ligt direct naast de oude stad, op het schiereiland Frkanj, en is de perfecte plek voor lange wandelingen in de natuur. Het park is halverwege de 19e eeuw aangelegd en vandaag de dag kunt u er talrijke mediterrane bomen en plantensoorten bewonderen, zoals dennen, cipressen, maar ook jeneverbessen, agaven en zelfs reusachtige cactusvijgen. Door het complex lopen vele kronkelpaden, en een schilderachtig kustpad biedt een beeldschoon panorama.

Onderweg zijn er altijd gezellige cafés met uitzicht op zee, waar u kunt genieten van de adembenemende ambiance. Een echte insidertip om het eiland Rab van een van zijn meest idyllische kanten te leren kennen.

3. Lopar & Paradise Beach

Lopar ligt in het noorden van Rab en is een van de populairste badplaatsen op het vakantie-eiland. Het meest bekend is hier het adembenemend mooie, 2 kilometer lange paradijselijke strand Rajska Plaza, dat heel geleidelijk in zee afloopt en de beste omstandigheden biedt voor gezinnen met kleine kinderen, maar ook voor niet-zwemmers. Niet alleen het hoofdstrand is een hoogtepunt, de hele regio rond Lopar is bezienswaardig en een echt zandstrandparadijs! De meeste van deze droombaaien liggen in de mooiste natuur en zijn absoluut idyllisch. Interessant is ook het Geopark, waar u prachtige wandelingen langs de kust kunt maken.

4. Geopark Rab

Op het eiland Rab

Een van de mooiste landschappen van het eiland bevindt zich in Geopark Rab. Dit geologisch fascinerende gebied ligt in het noorden van het vakantie-eiland, niet ver van de badplaats Lopar en maakt indruk met talrijke zand- en steenformaties en een unieke vegetatie. Echt mooi is ook het betoverende kustlandschap, dat verrukt met vele natuurlijke zandstranden en dromerige baaien! Tijdens een wandeling, een fietstocht of een trektocht door het Geopark ontdekt u bovendien meer dan 50 gemarkeerde geologische punten, waaronder een verscheidenheid aan interessante fossielen.

5. Banjol

De nederzetting Banjol is een werkelijk prachtige en populaire plaats voor een onvergetelijk bezoek aan Rab. Niet ver van de oude stad vindt u unieke, idyllische vakantie flair en 3 prachtige zandstranden, die u uitnodigen om te zwemmen en te ontspannen. Net achter de kust bevindt zich een vakantiedorp, waar zich goede hotels, maar ook talrijke fantastische appartementen en een heel mooie camping hebben gevestigd. Een echt hoogtepunt is de romantische promenade die de stranden van Banjol verbindt met het historische centrum en het naburige dorp Barbat. Hier kunt u lange wandelingen of fietstochten langs de kust maken! Een fantastische keuze voor een vakantie op het eiland Rab.

6. Kamenjak

Het eiland Rab

De Kamenjak is met een hoogte van 407 meter het hoogste punt van het eiland Rab en bovendien een echt hoogtepunt van het eiland Rab. Vanaf de top heeft u waarschijnlijk het meest spectaculaire uitzicht over de hele Kvarner Baai en kunt u zich vergapen aan het adembenemende bergpanorama en de ruige rotsen van de berg. Velen ondernemen een voettocht vanaf de kust tot aan het station. Wie wil kan echter ook met de auto of quad bijna naar de top gaan en de laatste meters lopen. Bijzonder leuk en een echte insidertip is het restaurant Kamenjak, waar u heerlijk kunt eten op het terras met een fabelachtig uitzicht op de kust!

7. Klooster van St. Eufemia

Het klooster van St. Eufemia ligt in een romantische baai in het dorp Kampor en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland Rab. Dit historische gebouw werd al in 1444 gebouwd, en delen ervan zijn vandaag de dag nog te bezichtigen tijdens een rondleiding. Ook de binnenplaats van het klooster en de kleine kerk met zijn prachtige altaren en sierlijke schilderijen van heiligen zijn wondermooi. Ook van belang zijn het waardevolle veelluik van de Venetiaanse broers Antonio en Bartolomeo Vivarini, het houten plafond en de kloosterbibliotheek met ongeveer 7.000 zeldzame boeken.

8. Cursus duiken

Vanuit de basis in Kampor, biedt Kron Diving beginners- en inwijdingscursussen aan voor alle leeftijden en bekwaamheden. Een van de meest opwindende avonturen voor degenen met een beetje meer ervaring is het leren freediven. Glijdend door het water zonder de hulp, of de last, van een zuurstoftank, stelt freediving u in staat te bewegen als een vis terwijl u al het zeeleven om u heen observeert. Andere cursussen zijn scubaduiken, wrakduiken en digitale onderwaterfotografie.

9. Barbat

De streek van Barbat is een insidertip voor een ontspannen vakantie op het eiland Rab. Deze rustige plaats is een absoluut paradijs voor rustzoekers, die het zeer speciale eilandgevoel willen ervaren. Het dorp Barbat heeft ook een mooie vakantieplaats, die met de oude stad Rab verbonden is via een schilderachtige promenade langs het water. Het mooiste deel van de badplaats ligt echter in het uiterste zuiden, waar prachtige kuststroken met natuurlijke baaien van fijn zand ideaal zijn voor ontspannen dagen aan zee.

10. Georganiseerde uitstapjes in Rab

De stranden van het eiland Rab

Het eiland Rab

De schilderachtige stranden van het eiland Rab zijn perfect voor een onvergetelijke strandvakantie in Kroatië. Vooral de vele prachtige gouden zandstranden zijn een beroemdheid en een echt hoogtepunt van dit populaire vakantie-eiland. Sommige mensen kennen al het paradijselijke strand Rajska Plaza, maar er zijn nog veel meer verrassend adembenemende droomstranden op Rab. Sommige van hen zijn nog echt rustig en liggen in een prachtige natuur en ook naaktstranden nodigen uit om zonder kleding te zwemmen. Wat zijn de beste stranden op het eiland Rab, wat zijn de insider tips en welke baaien zijn het meest geschikt voor een vakantie aan zee?

Paradise Beach Rajska Plaža: Het Paradijsstrand, ook bekend als Rajska Plaza, is waarschijnlijk het bekendste strand van het eiland Rab. Dit gezinsvriendelijke zandstrand ligt in het vakantieoord Lopar in het noorden van Rab en vormt daar het toeristische centrum. Vooral gezinnen met kleine kinderen, maar ook ouderen zijn dol op dit zeer ondiep aflopende, 2 kilometer lange droomstrand, waar je prachtige zandkastelen kunt bouwen en waar je honderden meters de zee in kunt waden. Het water is heerlijk helder en warm en nodigt uit tot spetteren en balspelen.

Bezoekers kunnen ook rekenen op een goed toeristisch aanbod met verhuur van ligbedden en parasols en een ruim aanbod aan watersportactiviteiten. Er is zelfs een cool glijbanenpark in het lagere gedeelte van het strand! De catering wordt verzorgd door de vele restaurants, strandbars en cafés die langs de promenade liggen en de gasten trakteren op een prachtig uitzicht op de blauwe zee en het voor de kust gelegen eilandje Otočić Lukovina.

Padova III-strand: Het Padova III strand ligt in het vakantieoord Banjol, in de buurt van de oude stad Rab, en maakt deel uit van de gelijknamige camping Padova. Ook niet-kampeerders kunnen deze openbare baai gratis bezoeken. Tijdens het baden geniet men van een zeer fijn kiezelstrand, dat in zee zelfs overgaat in een zandstrand. De baai loopt heel geleidelijk af en is daarom erg populair bij gezinnen met kleine kinderen. De kleine bomen zijn ook mooi, ze geven het strand een mediterrane flair en zorgen voor schaduw, vooral op warme zomerdagen.

Achter Plaza Padova III ligt de promenade, die naar de haven en de oude stad leidt en ook verschillende mooie stranden verbindt. Hier vindt u ook gezellige strandtentjes en restaurants die uitnodigen om te blijven hangen en te genieten van uw dag.

Pudarica strand: Een van de meest idyllische stranden van Rab is zeker het Plaza Pudarica strand. Dit adembenemende droomstrand ligt in het zuidelijke deel van het eiland in de buurt van Barbat en scoort vooral punten vanwege het fijne zand en de unieke flair. Terwijl u in de kristalheldere zee zwemt, kunt u genieten van fabelachtige waterverfschilderijen en bovendien hebt u een prachtig uitzicht op het tegenoverliggende eiland Dolin. Als de drukte u in het hoogseizoen te veel wordt, zijn er links en rechts van het strand diverse kleine baaien die uitnodigen tot zonnebaden en genieten in een ongestoorde omgeving.

Voor koele drankjes en eten is er een lekkere snackbar naast het strand, waar je ook genoeg plaatsen vindt om in de koele schaduw te zitten met uitzicht op de pittoreske baai. De strandclub Santos is ook erg cool, waar u een dag zwemmen kunt afsluiten met cocktails en chill-out muziek.

Oude stadsstrand Banova Vila: Plaza Banova Vila is het prachtige, zeer romantische oude stadsstrand van Rab. Het ligt vlak naast het historische centrum en het adembenemende uitzicht op de oude gebouwen, kerken en kloosters die dit strand een heel bijzondere setting geven, is bijzonder fascinerend. Langs de pittoreske promenade zijn er talrijke verschillende zwemplekken, waar trappen en trappen maar ook kleine kiezelbaaitjes toegang geven tot de diepblauwe zee. Ook de oude pijnbomen, die heerlijk ruiken en op warme zomerdagen voor koele schaduw zorgen, zorgen voor een romantische sfeer.

Een bezoek aan de hippe Banova Vila Beach Bar is een echte aanrader. Hier kunt u genieten van een koel drankje of een heerlijk ontbijt met een prachtig panorama op het stadsstrand.

Sahara Beach: Ver weg van de drukte ligt Sahara beach, een droombaai in een absoluut spectaculair landschap. Dit fijne, zeer zacht glooiende, gouden zandstrand ligt in de buurt van Lopar en kan alleen worden bereikt door een wandeling van 20-30 minuten of een fietstocht. Fascinerend is ook de ongerepte natuur en de unieke rust die dit zandstrand omgeeft, die je bijna nergens anders vindt. Nudisme is mogelijk op dit strand, maar veel badgasten zijn ook gekleed.

Het strand van Kozica: Prachtig en een echt hoogtepunt onder de beste stranden op het eiland Rab is het Kozica strand. Deze witte kiezelbaai ligt direct onder het uitkijkpunt Rab en heeft een adembenemende achtergrond. Vooral indrukwekkend is de bijna kitscherige turkoois-blauwe zee, die samen met de rotsen en de mediterrane vegetatie een plaatje oplevert, zoals u dat kent uit reisbladen! Omdat dit strand niet zo bekend is, kunt u een rustige sfeer verwachten tijdens het zwemmen – perfect om te ontspannen. Er zijn weinig natuurlijke schaduwplekken, dus vergeet uw zonnebrandcrème en parasol niet!

Suha Punta strand: Het Suha Punta strand ligt op het groene schiereiland van Kalifront en is een van de mooiste stranden van het eiland Rab. Langs de romantische kustpromenade vindt u een prachtige mix van kleine baaien, kiezel-, steen- en betonstranden, die ideaal zijn voor een dag vol zonnebaden en ontspanning. De vele pijnbomen zorgen voor een aangename schaduw en geven deze baai een prachtige flair. Tijdens het zwemmen ervaart u adembenemende turkoois-blauwe zeekleuren; het water is hier bijzonder helder en u kunt zelfs een gevarieerde onderwaterwereld ontdekken tijdens het snorkelen.

Leukste Restaurants op het eiland Rab

De stad Rab leent zich voor fijnere eetgelegenheden, vooral langs de oude waterkant; Lopar zit vol pizzeria’s en snackbars, die spaghetti en schnitzel serveren aan Midden-Europeanen met een budget. In beide steden is de concurrentie groot; de service is goed en de prijzen betaalbaar. 

Konoba Rab: Deze konoba ontving het Certificaat van Uitmuntendheid voor 2014; de openingstijden gedurende bijna het hele jaar zijn een goede indicatie van zijn populariteit bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Met een breed scala aan gerechten, waaronder octopus met eieren, biefstuk met prosciutto en kaas en een verscheidenheid aan zeevruchten, is het goed om te onthouden dat gerechten “pod peka” een beetje meer tijd nodig hebben om te koken, dus als u uitgehongerd bent, haal dan hun Adriatische schotel als voorgerecht – het geeft u een voorproefje van veel eilandgerechten terwijl u wacht.

Gostionica Labirint: Onderscheidende gerechten worden geserveerd in deze plek in de oude stad met een warme, rustieke inrichting en een dakterras op twee niveaus – hoewel het enige uitzicht andere daken zijn. Lokale specialiteiten zijn onder andere de Rab-stijl vissoep met flinke stukken vis, mosselen, een scampi, aardappelen en rijst in een stevige bouillon; en ‘vis bereid op de manier van een goede huisvrouw van Rab’, dat wil zeggen gebakken. Kijk ook uit naar haaienfilet en langoustines, gegrild of gebraden.

Fortuna: Tegenover Hotel Lopar en op de helling van het strand ligt dit prachtig vormgegeven terras, waar palmbomen uit een betegelde vloer groeien en een gewilde schaduwrijke plek bieden voor aangename maaltijden in een aantrekkelijke, ongedwongen sfeer. Fortuna heeft het gebruikelijke aanbod aan zeevruchten, plus makreel, heek en tong – kreeften worden een dag van tevoren besteld. Kijk op het krijtbord voor de specials, die in het Duits zijn opgeschreven.

Barbat: De ster van dit hotel-restaurant is het prachtige dineren in de buitenlucht; een verdiende winnaar van “beste terras” bij meerdere gelegenheden dankzij het mooie uitzicht en de mediterrane vegetatie. Het is een geweldige plek om traditionele gerechten van het eiland Rab te proberen. U vindt er ook een kreeftentank, een tentoonstelling van prosciuttos en een museum van olijven.

Restaurant Ana: Eenvoudige, verse gerechten geserveerd door vriendelijk personeel in grote porties. Drie-gangen maaltijden kosten tussen de 110-180kn per persoon. Een goed punt: Wifi is beschikbaar. Een slecht punt: er is bijna geen uitzicht.

Gostionica Feral: Vlakbij de veerboothaven van Lopar aan de hoofdweg ligt een mooie veranda/terras, begroeid met wijnranken die lijken te zijn blijven groeien sinds dit restaurant in 1971 werd geopend. Hoewel de sfeer in dit familiebedrijf ontspannen is, worden eten en service serieus genomen. De specialiteit is kreeft zoals u wilt, witvis van topkwaliteit of calamari Feral-style, d.w.z. gevuld met fruits de mer, aardappelen en lokale groene blitva. Reserveer een dag van tevoren voor visstoofpot op oude-vissersstijl of speenvarken aan het spit.

Santa Maria: In de oude stad, om de hoek van het centrale plein, maakt de Santa Maria indruk met haar mooie interieur van ruwe stenen muren en een prachtig uitzicht op zee. Geen wonder dat dit 200 jaar geleden een paleis was. Ook buiten is het heerlijk zitten met uitzicht op de haven. Het eten doet recht aan de omgeving: uitstekende scampi’s en zeevruchten; steaks en stoofschotels. Het is iets prijziger dan de plaatselijke concurrentie, maar toch redelijk.

Nachtleven Rab

In Lopar vindt u ontspannende strandcafés en tijdelijke kraampjes met rieten daken die cocktails verkopen op het hoofdstrand, maar Rab stad is de plek om uit te gaan op een avond, met havenbars en clubs die van happy hour tot ver na middernacht bruisen. Tafels met parasols en jonglerende cocktailmixers vullen het centrale plein van Rab stad, Trg Municipum Arba, waar het plezier doorgaat tot na middernacht in plaatsen zoals de San Antonio Club.

Santos Beach Club: Neem vanaf 22.00 uur een van de bussen die elk uur vertrekken vanuit Rab voor de 10 km lange rit naar het strand van Pudarica bij Barbat, en een decadente danservaring in de openlucht. Honderden gokkers, plus af en toe een go-go danser, dansen op het kiezelstrand op house- en discohits. Er zijn ook optredens van lokale bands. SBC heeft een lounge met rieten dak, een beachvolleybalveld en een klein zwembad voor degenen die overdag komen (en poseren). De Santos is gemodelleerd naar de strandclubs in het nabijgelegen Pag en is misschien niet origineel, maar het garandeert u een druk feest op de meeste avonden in het hoogseizoen.

Forum Bar: De bootvormige cocktailbar op het voorterras van Forum, in het hart van de oude stad, geeft een ietwat naïef toeristisch uiterlijk aan de plek, maar dit is een echte bar, de plek waar Kroaten meestal rondhangen als ze Rab bezoeken. Als het later wordt, verschuift de actie hier van het terras naar het donkere café-achtige interieur. De muziek, die overdag naar rock neigt, gaat ’s avonds over in dansmuziek, met dj’s die in het weekend draaien. Niet echt een club, maar een drukke late bar.

Escape Lounge Bar: Het is moeilijk om de nachtbar van Hotel International te missen, midden in de haven, binnen een stuk stadsmuur in de oude stad. Als de bars in de buurt sluiten, vult deze dansruimte zich met een vrolijke menigte, klaar om te feesten op commerciële dansdeuntjes. Het personeel is ook wel in voor een feestje, en de hoeveelheid vakantiegangers staat garant voor een vermakelijke avond. Overdag komt het terras goed tot zijn recht voor een ontspannen kopje koffie.

Banova Vila Beach Bar: Banova Vila, gelegen aan een wandelpad langs de zee, waar het Komrčar Park en de oude stad elkaar ontmoeten, is misschien niet het paradijs, maar met de juiste zonsondergang en de juiste persoon komt deze kleine bar aan het strand wel heel dicht in de buurt. Een rieten dak en 25 soorten cocktails, gemiddeld rond de 30kn, helpen de zaak aardig op weg. Iedereen, ook het personeel, lijkt jong en knap, en je kunt hier tot 3 uur ’s nachts aan zee van een drankje genieten.

Caffè Biser: Naast de Trg Sv Kristofor, waar de oude binnenstad van Rab begint te bruisen van het caféleven, beschikt dit aantrekkelijke café over een ruim, schaduwrijk terras, een aangenaam interieur en een klein juweeltje van een binnenplaats aan de achterkant. Het is een prima plek voor een kopje koffie overdag of om een avondje te beginnen met een kroegentocht. De royale, redelijk geprijsde drankjes die snel worden geserveerd, zijn een extra stimulans.

1492 Cocktail Bar: Het Santa Maria restaurant van hiernaast zit achter deze gelikte cocktailbar met geweldige service en muziek variërend van latin tot elektronisch. De naam en het decor volgen het Columbus-thema van het restaurant. Er worden meer dan 50 cocktails aangeboden, bevroren, op basis van champagne en sours, met een gemiddelde prijs van 45 kn. Tijdens het happy hour vanaf 18.00 uur zijn er verschillende voor 30 kn.

Verblijven op het eiland Rab?

Omdat het vinden van een camping, hotel of vakantiehuis ook niet altijd even makkelijk is. Hebben wij op kroatiehetland.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste verblijven. Ook hebben wij op een lijst opgesteld met de beste en leukste hotels, campings en vakantiehuizen. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Enthousiast geworden van het eiland Rab? De stad ligt in de regio: Kvarner, zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Vragen? Wij willen u graag helpen.