Jadranovo, Kroatië: Alles over een perfect bezoek!

Het idyllische dorpje Jadranovo is een echte insidertip voor een ontspannen vakantie in de Kvarner Baai. Het ligt in het noorden van de beroemde Crikvenica Riviera en is zeker een van de mooiste resorts in deze regio. Gasten houden van de rustige sfeer en de unieke flair die deze kustplaats omringt. Echt pittoresk is het kleine havencentrum met de promenade, waar gezellige cafés en restaurants uitnodigen om te genieten en te blijven hangen. Een echte must-visit in Jadranovo zijn echter de talrijke adembenemend mooie stranden en de afgelegen natuurlijke baaien in een prachtige omgeving. Tot slot maakt het grote aanbod aan amusementsmogelijkheden een vakantie in Jadranovo tot een perfecte ervaring!

In dit blog geven wij u alle belangrijke informatie en tips over Jadranovo in Kroatië. We laten je fantastische foto’s zien, de beste dingen om te doen en stranden, en waar je geweldige accommodaties kunt vinden.

Op deze pagina

Geschiedenis

In die tijd ontstond de nederzetting op het hoogste deel van het schiereiland Havišće, op de heuvel “Čelo”, tegenwoordig begroeid met een schaars bos. Deze locatie was zeer gunstig vanwege de gemakkelijke verdedigbaarheid van het gebied en de uitstekende positie om de hele zeestraat in de gaten te houden. De eerste Indo-Europese kolonisten die zich hier vestigden, leefden van de jacht, het verzamelen van zeeschelpen en slakken, en het houden van kleinvee.

Tussen de 12e en 9e eeuw v. Chr. woonden de heren van de noordelijke Adriatische Zee, de Liburniërs, in dit gebied. Zij bouwden het fort “Čelo” op het schiereiland Havišće met een pier aan de voet, dat een van hun belangrijkste bolwerken was.

Aan het begin van de nieuwe tijd werd de oude nederzetting verlaten, waarna de reeds geromaniseerde inheemsen zich vermengden met de kolonisten uit Italië door nieuwe nederzettingen te stichten langs de Romeinse rijksweg en in de baaien aan zee.

Tussen de eerste decennia van de 7e eeuw en het begin van de 8e eeuw vond een nieuwe onderbreking van het leven plaats in dit gebied, en tijdens de 8e, en vooral in de eerste decennia van de 9e eeuw, arriveerden Kroaten uit Noord-Dalmatië om zich aan de kust te vestigen.

Jadranovo

Jadranovo vandaag de dag

Het dorp Jadranovo, met 1.200 inwoners, ligt op ongeveer 26 kilometer van de havenstad Rijeka. Samen met Dramalj, Selce en Crikvenica maakt de badplaats deel uit van de beroemde Crikvenica Riviera, een van de populairste zomerbestemmingen in Kroatië. Jadranovo, vroeger een klein vissersdorpje, is nu een romantische vakantiebestemming die vooral individualisten en rustzoekers aantrekt. Een bijzonder kenmerk is de ontspannen sfeer en de authentieke flair die deze badplaats tot op de dag van vandaag heeft weten te behouden. Vooral de nederzetting in het zuiden van het dorp is nog echt rustig en een echte insidertip voor een ontspannen vakantie.

Prachtig en een echt hoogtepunt zijn de talrijke stranden van Jadranovo, die inspireren met adembenemend mooie zeekleuren. Of het nu gezinnen met kinderen zijn, stellen, rustzoekers of nudisten, in deze badplaats komt elke bezoeker zeker aan zijn trekken. Bovendien zijn er in de omgeving talrijke attracties, excursiebestemmingen en sportmogelijkheden, die tijdens een bezoek aan Jadranovo gegarandeerd geen verveling laten opkomen.

U kunt zich tijdens uw vakantie verheugen op een aantal echt leuke bezienswaardigheden. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Jadranovo behoren de kleine vissershaven in het centrum, de chille promenade waar gezellige cafés en goede restaurants de gasten verwennen met lokale lekkernijen en de mooie Jadranovo sea swing.

Prachtig is de prachtige wandelroute naar de geneeskrachtige modderbaai Lokvisca, waar u een Romeinse opgraving uit de 2e eeuw v.Chr. kunt bezoeken en waar zich vele natuurlijke baaien, naaktstranden, evenals een mooie vuurtoren bevinden. Interessant is ook de oude tunera, een overblijfsel van de vroegere tonijnvisserij.

Leukste hotels Jadranovo

Mocht u geïnteresseerd zin in een hotel in Jadranovo,  neem dan is een kijkje hier onder voor de leukste hotels:

Booking.com

De stranden van Jadranovo

De prachtige stranden van Jadranovo zijn de belangrijkste attracties van de badplaats. Talrijke mooie badplaatsen strekken zich uit langs de kust en nodigen uit tot ontspannen, spetteren en snorkelen. De meeste zijn fijne kiezelbaaien, maar er zijn ook stenen en betonnen stranden, en zelfs zandstranden nodigen uit tot zwemmen!

Zandstrand Grabrova: Het prachtige zandstrand Grabrova ligt midden in het centrum van Jadranovo en is beslist het populairste strand van de badplaats. Vooral gezinnen met kinderen zijn dol op dit hagelwitte zandstrand, dat betovert met dromerige turquoise kleuren van de zee. In de onmiddellijke omgeving vindt u ook een breed scala aan strandbars, ijssalons, restaurants en cafés die vakantiegasten voorzien van koele drankjes en heerlijk eten.

Havisce-strand: Het Havisce strand is een echte insidertip voor een rustige vakantie in Jadranovo! De baai ligt onder een idyllisch vakantieoord en maakt indruk met een adembenemend landschap, sneeuwwitte glanzende kiezels en de betoverende turkooisblauwe kleuren van de zee. Vooral stellen en toeristen die op zoek zijn naar rust komen hier graag om te genieten van ontspannen strandtijd, ver weg van de drukte van de typische hoofdstranden.

Lucica-strand: Het Lucica-strand is een van de populairste badplaatsen in Jadranovo. Een echte bezoekersmagneet is de zeeschommel, die bijna een herkenningspunt van de badplaats is geworden. De prachtige kleuren van de zee, samen met het lichte zand en het eiland Krk op de achtergrond, creëren een decor dat zo uit een reismagazine komt.

Lokvisca strand: De natuurlijke baai Plaza Lokvisca ligt op ongeveer 2 km van het centrum en kan worden bereikt via een prachtig wandelpad, langs Romeinse opgravingen en een geneeskrachtige modderbaai. Rond de vuurtoren liggen prachtige stenen stranden, waar u rustig kunt zwemmen in de mooiste idylle. Delen van deze kustlijn kunnen zelfs als naaktstrand worden gebruikt.

Tepla-strand: Het Tepla-strand is een echte geheime tip in Jadranovo en is vooral populair bij mensen die van natuur, rust en stilte houden. Deze natuurlijke baai ligt in het zuiden van het resort en alleen een wandelpad met talrijke trappen leidt naar dit afgelegen droomstrand. Bijzonder indrukwekkend is het idyllische landschap, waar imposante rotsen en de smaragdgroene zee een uniek kustpanorama oproepen.

Excursies van Jadranovo

Bij een bezoek aan Jadranovo kunt u talrijke mogelijkheden voor excursies en activiteiten verwachten. Wij hebben de beste attracties en dingen om te doen van het gebied in één oogopslag samengevat:

Fascinerend is een uitstapje naar Rijeka, slechts 26 kilometer verderop. Hier inspireren ontelbare historische bezienswaardigheden, vele musea en een prachtige oude stad.

Als u wilt, kunt u ook het tegenoverliggende eiland Krk met de auto verkennen. Het is door een brug met het vasteland verbonden en kan vanuit Jadranovo in korte tijd worden bereikt.

Vanuit Jadranovo worden ook talrijke boottochten aangeboden. De meeste tochten leiden naar het eiland Krk en het eiland Rab, die vlak in de buurt liggen.

Ook het achterland van Jadranovo is de moeite waard. Een echte insidertip is het Kastel Drivenik en de ruïnes van het kasteel Hreljin, evenals de uitkijkpunten van de “Ogen van Vinodol”, waar u vrij rondlopende paarden kunt zien.

Verblijven in Jadranovo?

Omdat het vinden van een camping, hotel of vakantiehuis ook niet altijd even makkelijk is. Hebben wij op kroatiehetland.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste verblijven. Ook hebben wij op een lijst opgesteld met de beste en leukste hotels, campings en vakantiehuizen. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Enthousiast geworden van Jadranovo? De stad ligt in de regio: Kvarner, zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Vragen? Wij willen u graag helpen.