Vakantiehuizen Dubrovnik

De regio Dubrovnik is een van de mooiste landschappen van Kroatië, prachtig voor vakantiehuizen Dubrovnik. Van Trsteno in het noorden tot Cavtat en Konavle in het zuiden, is de grillige en grillige kust bezaaid met baaien, stranden en inhammen.

Het hoogtepunt van de regio is ongetwijfeld Dubrovnik, het centrum van een reeks badplaatsen en dorpen die zich uitstrekken in noordwestelijke, zuidoostelijke richting en voor de kust, waar de zee bezaaid is met eilanden: Mljet, Lokrum en de Elaphiti eilanden. Lees hier over wat je kan doen in Dubrovnik en de omgeving.

De regio maakt deel uit van het district Dubrovnik-Neretva en wordt slechts door de toppen van het Dinargebergte gescheiden van Bosnië.

De smalle landtong die dit deel van de Dalmatische kust vormt, maakte ooit deel uit van de Republiek Ragusa (Dubrovnik). Cavtat en de vruchtbare velden van Konavle hebben bijgedragen tot de enorme rijkdom van Dubrovnik.

De nabijheid van Bosnië bracht de regio in het vizier tijdens het uiteenvallen van voormalig Joegoslavië en sommige oorlogsschade is nog steeds zichtbaar ten zuiden van Dubrovnik, met name in Srebreno.

Deze hele strook land is gemakkelijk te bezoeken. De kronkelende kustweg is buitengewoon schilderachtig omdat het ruige terrein het grotendeels immuun heeft gemaakt voor ontwikkeling, althans tot nu toe. Er rijden regelmatig bussen langs de kust, vooral tussen Dubrovnik en Cavtat. Minder frequent zijn de bussen noordwaarts naar Trsteno en zuidwaarts naar Konavle. Veerboten varen het hele jaar door af en aan naar de eilanden, behalve naar Mljet, dat buiten het seizoen moeilijker te bereiken is.

Aangezien vakantiehuizen in Dubrovnik een veelzijdig aanbod heeft. Is het voor veel mensen lastig om de geschikte plek te vinden. Op onze website kroatiehetland.nl maken wij de zoektocht naar een vakantiehuizen in Dubrovnik makkelijker. Of je nu op zoek bent naar een hotel voor het gehele gezien, of een vakantiehuis waar je gezellig met al je vrienden kan gaan zitten, of een romantische plek waar je lekker met ze tweeën kan vertoeven. Wij hebben de leukste vakantiehuizen op onze website beoordeeld op eigen ervaringen, onderzoeken en verschillende meningen. Het aanbod is verdeeld over de regio Dubrovnik, hierdoor kan je gemakkelijk de juiste plek in de regio Dubrovnik vinden!! 

Vakantiehuizen Dubrovnik

Andere regio's voor Hotels:

  • Dalmatië – regio Zadar
  • Dalmatië – regio Sibenik
  • Dalmatië – regio Split
  • Like – Karlovac
  • Istrië
  • Kvarner
  • Zagreb
  • Midden-Kroatië
  • Slavonië

Websites/Partners voor Vakantiehuizen Dubrovnik

Interhome.nl staat altijd voor je klaar om de meest ideale vakantiehuis te vinden. Het heeft zo’n 2.500 beschikbare vakantiehuizen en appartementen online staan in Kroatië. Interhome heeft voor ieder wat wils. Bekijk het aanbod nu!

Iedereen kent Belvilla wel, het is dan ook het juiste platform om een vakantiehuis op te vinden. Het bestaat voornamelijk uit particulieren die hun huis aanbieden voor verhuur. Bekijk het aanbod snel op Belvilla.nl! 

Regio Dubrovnik - Steden

De regio Dubrovnik is een van de mooiste en best bewaarde middeleeuwse gebieden van Europa en ligt aan de kust van de Adriatische Zee. De Regio Dubrovnik bevat leuke vakantiehuizen Dubrovnik. De regio, ook bekend als Ragusa, is een perfect voorbeeld van een ommuurde gebieden die door de UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. In de regio Dubrovnik kan je bezienswaardigheden bezoeken zoals het Franciscaner klooster dat in 1317 werd gesticht en het Arboretum Trsteno dat in 1538 werd aangelegd bij testament van Dubrovnik rijkste burger Jelena Lopuzo Zrinski-Frankopanska. Je kan ook genieten van het eten en drinken langs het water in een van de vele restaurants of cafés van Dubrovnik of op een van de vele stranden. De regio Dubrovnik bevat 4 steden die het bezoeken waard zijn:

Dubrovnik een van de mooiste steden van Kroatië. Lees hier meer over deze stad. 

Klik hier voor alle informatie!

Mensen noemen Korcula het “Klein Dubrovnik” vanwege de middeleeuwse pleinen,  paleizen en Vela Luka

Klik hier voor alle informatie!

Vandaag de dag is Ploce een kleine stad die anders is dan alle andere steden aan de Kroatische kust. 

Klik hier voor alle informatie!

Terwijl Dubrovnik, zo’n 20 kilometer verder op ligt in het middelpunt van de belangstelling staat, is Cavtat in het zuidoosten een ontdekking.

Klik hier voor alle informatie!

Vragen over vakantiehuizen Dubrovink? Stuur ons een bericht!