Vakantiehuizen Split

Als er een kuststreek in de wereld was die als de meest begiftigde met natuurlijke schoonheid werd beschouwd, dan zou de regio Split in Dalmatië waarschijnlijk de heersende titel dragen dus ideaal voor vakantiehuizen Split. Dit is een land dat op unieke wijze gezegend is met een complete ruwe allure. Met een adembenemende kustlijn tegen de achtergrond van de Dinarische Alpen, is het alsof de natuur is samengekomen met als enige reden om de perfecte setting te bieden voor geïnspireerde verwennerij. Met meer dan 1.000 eilanden, een ongerepte zee en middeleeuwse forten in de achtertuin is het geen wonder dat de Dalmatiërs de “moderne” wereld links laten liggen.

De Dalmatische geschiedenis is rijk aan invloeden van de Illyriërs, de Venetianen, de Byzantijnen en de Romeinen. De architectuur alleen al is genoeg om dronken te worden van ontzag. Stranden verleiden en cafés lonken. De prachtige kenmerken van de regio reiken verder dan de kusten en omvatten de hoge jukbeenderen en lange benen van de oorspronkelijke bewoners. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn de gouden huid, het donkere haar en de lichte ogen typische kenmerken van de Dalmatische bevolking.

Split, de op één na grootste stad van Kroatië en de grootste van Dalmatië, strekt zich uit over een centraal schiereiland en de omgeving, waarbij alle naburige badplaatsen deel uitmaken van het grotere gebied van de stad. Het grootste hoogtepunt is het stedelijke hart van Split, het paleis van Diocletianus – een paleis dat dateert uit de 4e eeuw waarin de stad Split is ontstaan. Andere juweeltjes in dit gebied zijn de canyon van de rivier de Cetina, het Rode en Blauwe meer bij Imotski en natuurlijk het populaire eiland Hvar. Wat te doen in Split en de omgeving? Lees het hier.

Aangezien vakantiehuizen in Split een veelzijdig aanbod heeft. Is het voor veel mensen lastig om de geschikte plek te vinden. Op onze website kroatiehetland.nl maken wij de zoektocht naar een vakantiehuizen in Split makkelijker. Of je nu op zoek bent naar een hotel voor het gehele gezien, of een vakantiehuis waar je gezellig met al je vrienden kan gaan zitten, of een romantische plek waar je lekker met ze tweeën kan vertoeven. Wij hebben de leukste vakantiehuizen op onze website beoordeeld op eigen ervaringen, onderzoeken en verschillende meningen. Het aanbod is verdeeld over de regio Split, hierdoor kan je gemakkelijk de juiste plek in de regio Split vinden!! 

Vakantiehuizen Split

Andere regio's voor vakantiehuizen:

  • Dalmatië – regio Zadar
  • Dalmatië – regio Sibenik
  • Dalmatië – regio Dubrovnik
  • Like – Karlovac
  • Istrië
  • Kvarner
  • Zagreb
  • Midden-Kroatië
  • Slavonië

Websites/Partners voor Vakantiehuizen

Interhome.nl staat altijd voor je klaar om de meest ideale vakantiehuis te vinden. Het heeft zo’n 2.500 beschikbare vakantiehuizen en appartementen online staan in Kroatië. Interhome heeft voor ieder wat wils. Bekijk het aanbod nu!

Iedereen kent Belvilla wel, het is dan ook het juiste platform om een vakantiehuis op te vinden. Het bestaat voornamelijk uit particulieren die hun huis aanbieden voor verhuur. Bekijk het aanbod snel op Belvilla.nl! 

Regio Split - Steden

Vanuit eigen ervaringen en verschillende meningen, is de regio Dalmatië – Split een echte aanrader. De regio bevat vele steden die bestaan uit heerlijke restaurants, prachtige stranden en mooie architectuur. Split is niet de enige stad waar je heerlijke vakantiehuizen hebt. De regio Dalmatië – Split bloeit steeds meer tot een gewilde trekpleister en alle steden in de omgeving zijn zeker de moeite waard. Bekijk hier onder welke steden er allemaal in de regio Dalmatië – Split zijn: 

Split is de op één na grootste stad van Kroatië en de inwoners noemen de stad “De Stad die Nooit Slaapt”

Klik hier voor alle informatie!

Hvar is een stad op een eiland in Kroatië en ook een van de mooiste steden van Kroatië!

Klik hier voor alle informatie!

Trogir is een stad op een eiland, het is door een smal stukje zee gescheiden van het vasteland.

Klik hier voor alle informatie!

Vis

Vis Kroatië is de culturele hoofdstad van het eiland Vis, de stad heeft nog steeds een huiselijke, kleine stadssfeer.

Klik hier voor alle informatie!

Makarska in Kroatië is een populaire toeristische bestemming die elk jaar duizenden bezoekers trekt.

Klik hier voor alle informatie!

Komiza ligt in een baai aan de westkant van het eiland Vis. En ook dus vlak bij het stadje Vis. 

Klik hier voor alle informatie!

Omis is, betovert door prachtige Rivièra  met prachtige stranden en veel natuur.

Klik hier voor alle informatie!

Bol

Bol Kroatië ligt op het zuidelijke deel van het eiland Brac, en is de oudste stad van Brac.

Klik hier voor alle informatie!

Stari Grad een stad op het Eiland Hvar. Haast je niet zo snel. Stari Grad heeft veel te bieden.

Klik hier voor alle informatie!

Kastela betekent Kasteel in het Kroatisch. Dit deel van de Dalmatische kust staat er vol mee.

Klik hier voor alle informatie!

Solin is een kleine, enigszins landinwaarts gelegen stad in Midden-Dalmatië.

Klik hier voor alle informatie!

Supetar op het eiland Brac is een stad dat tot verbazing helemaal niet teleurstelt.

Klik hier voor alle informatie!

ls u er even helemaal tussenuit wilt, moet u naar Imotski. De “Parel van Zuid-Dalmatië”

Klik hier voor alle informatie!

Sinj, is een kleine Kroatische stad met een rijk cultureel erfgoed.

Klik hier voor alle informatie!

Vragen over vakantiehuizen Split? Stuur ons een bericht!