Veerboten in Kroatië

Gezien de vele, vele eilanden voor de kustlijn van het land, is het zeer waarschijnlijk dat u gebruik zult maken van veerboten in Kroatië wanneer u het land bezoekt. De belangrijkste veerbootmaatschappij in Kroatië is Jadrolinija en zij exploiteren de overgrote meerderheid van de veerboot- en catamaranroutes in Kroatië, hoewel er ook andere maatschappijen bestaan – zie hieronder een volledige lijst.

Boten en veerboten varen het hele jaar door over de Adriatische Zee en verbinden de belangrijkste havens met bijna alle bewoonde eilanden, waarbij veel routes in de zomermaanden een hogere frequentie hebben. Sommige catamarans varen alleen in de zomermaanden – zoals de G & V Line van Dubrovnik naar Korcula.

Opmerking: een beroemde (langzame) veerdienst die langs een groot deel van de Kroatische kust voer – en Rijeka verbond met Split, Dubrovnik en enkele eilanden – en die 60 jaar lang door Jadrolinija werd geëxploiteerd, vaart niet meer.

Op deze pagina

Veerboten in Kroatië - Bedrijven en routes

Neem een kijkje op de volgende websites voor details over dienstregelingen en prijzen:

 • Jadrolinija Routes langs de hele kust, inclusief een Split – Bol – Korcula – Mljet – Dubrovnik catamaran dienst; lees meer over Jadrolinija
 • Kapetan Luka Exploiteert twee catamarandiensten van Split naar Dubrovnik (waaronder een die van april tot oktober dienst doet), alsook verschillende diensten Split – Hvar en Split – Hvar – Korcula en de catamaran Pula – Mali Losinj – Zadar het hele jaar door; meer informatie over Kapetan Luka
 • TP Line Exploiteert een catamaran dienst van Dubrovnik naar Sipan & Mljet die doorgaat naar Korcula en Lastovo in juli en augustus; ook een andere lijn van Dubrovnik naar Korcula en Lastovo
 • G & V Line Iadera Routes van Zadar naar de lokale eilanden, plus een nieuwe Rijeka – Krk – Rab – Pag – Zadar catamaran route
 • Adriatic Fast Ferries Verbindt Split met Sutivan op Brac
 • Mia Tours van Zadar naar de eilanden Premuda, Silba en Olib
 • Rapska Plovidba Dienst tussen de eilanden Rab en Pag, en Rab en het vasteland
 • Bura Line Exploiteert een route tussen Split, Slatina en Trogir
 • Bilan exploiteert diensten tussen Orebic op het schiereiland Peljesac en Korcula
 • Porat Ilovik exploiteert een route van Losinj naar het kleine eiland Ilovik
 • RPZ Vrgada verzorgt een dienst van Biograd na moru en Pakostane op het vasteland naar het kleine eiland Vrgada
 • GP Sibenik exploiteert een route van Brodarica (bij Sibenik) naar het eiland Krpanj
 • Nauticki Centar Komiza heeft een veerdienst tussen Komiza op het eiland Vis en het eiland Bisevo

Vakantie in Kroatie

campings

Veerboten in Kroatië - Online boeken

U kunt het volgende zoekvak gebruiken om tickets te boeken voor sommige veerboot routes in Kroatië met inbegrip van routes zoals Split, Hvar en Korcula verbinden:

Veerboten in Kroatië - Kaart

Om u te helpen bij het plannen van uw reis in Kroatië, hebben we deze kaart van Kroatië veerboten gemaakt die de lange afstand routes toont die in het land varen. Er zijn veel, veel meer routes die in bepaalde regio’s (bijvoorbeeld de regio Split, de regio Dubrovnik en ga zo maar door) die we niet hebben opgenomen op deze kaart.

Houd er rekening mee dat niet alle routes het hele jaar door rijden: we hebben aangegeven welke routes het hele jaar door rijden.

Houdt u er ook rekening mee dat deze kaart over het algemeen de catamaran routes toont die bestaan – de lijnen volgen niet exact de vaarlijnen…en in veel gevallen zijn ze lichtelijk overdreven om bepaalde routes duidelijker te tonen! Ook hebben we voor de duidelijkheid een aantal stops op de kleinere eilanden weggelaten (met name in het noorden van de Adriatische Zee).

Veerboten in Kroatie kaart (1)

Zoals u kunt zien, zijn er twee verschillende regio’s die lange-afstandsdiensten aanbieden – het noordelijke en het zuidelijke deel van de kust! (Wat betekent dat er geen dienst is die langs de gehele Kroatische kust rijdt, zoals vroeger wel het geval was).

Veerboten Noord-Kroatië - Kaart

Veerboten in Kroatië Noord kroatie
 • [BLAUW] G&V Lijn Iadera: Rijeka – Krk stad (eiland Krk) – Lopar (eiland Rab) – Novalja (eiland Pag) – Zadar. Vaart dagelijks van midden juni tot midden september – dienstregeling hier.
 • [GROEN] Kapetan Luka: Pula – Unije – Susak – Mali Losinj (eiland Losinj) – Ilovik – Silba – Zadar. Vaart het hele jaar door, hogere frequentie in de zomer – dienstregeling hier.
 • [ROOD] Jadrolinija: Rijeka – Rab stad (eiland Rab) – Novalja (eiland Pag). Vaart het hele jaar door – hier vindt u de dienstregeling.
 • [ROZE] Jadrolinija: Rijeka – Stad Cres (eiland Cres) – Martinscica – Unije – Susak – Ilovik – Mali Losinj (eiland Losinj) Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier.

Veerboten Noord-Kroatië - Kaart

Veerboten in Kroatië Zuid-kroatie (1)
 • [ROOD] Jadrolinija: Split – Vis CAR FERRY. Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier.
 • [ROOD]  Jadrolinija: Split – Milna (eiland Brac) – Hvar Stad (eiland Hvar) – Vis. Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier. (let op: doet Milna/Hvar slechts een keer per week aan)
 • [ROOD]  Jadrolinija: Split – Bol (eiland Brac) – Jelsa (eiland Hvar). Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier.
 • [ROOD]  Jadrolinija: Split – Hvar-stad (eiland Hvar) – Vela Luka (eiland Korcula) – Ubli (eiland Lastovo) Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier (ook Split – Vela Luka – Ubli autoveerboot).
 • [ROZE] Jadrolinija: Split – Bol (eiland Brac) – Hvar stad (eiland Hvar) – Korcula stad (eiland Korcula) – Dubrovnik Vaart van juni tot september – dienstregeling hier.
 • [DONKER PAARS] Kapetan Luka: Split – Milna (eiland Brac) – Hvar stad (eiland Hvar) – Korcula stad (eiland Korcula) – Pomena (eiland Mljet) – Dubrovnik. Vaart van april tot oktober – dienstregeling hier.
 • [LICHT PAARS] Kapetan Luka: Split – Bol (eiland Brac) – Makarska – Korcula stad (eiland Korcula) – Sobra (eiland Mljet) – Dubronik Vaart van eind juni tot begin oktober – dienstregeling hier.
 • [GEEL] TP Lijn: Dubrovnik – Luka Sipanska – Sobra (eiland Mljet) – Polace (eiland Mljet) – Korcula stad (eiland Korcula) – Ubli (eiland Lastovo). Vaart het hele jaar door MAAR niet naar alle havens – dienstregeling hier

Verblijven in Kroatië?

Omdat het vinden van een camping, hotel of vakantiehuis ook niet altijd even makkelijk is. Hebben wij op kroatiehetland.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste verblijven. Ook hebben wij op een lijst opgesteld met de beste en leukste hotels, campings en vakantiehuizen. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Vragen? Wij willen u graag helpen.

Evenementen Kroatië

Evenementen Kroatië

Evenementen Kroatië 2023 Hier is een selectie van wat wij denken dat de beste evenementen Kroatië zijn die in 2023 plaatsvinden. We vullen deze lijst voortdurend aan (als er nieuwe evenementen of extra details bekend worden gemaakt), dus kom regelmatig terug! Als u denkt dat we iets gemist hebben, stuur ons dan bericht of e-mail. Inhoudsopgave Festivals in Kroatië 2023 Sea Star Festival Umag, 19 & 20 mei 2023 Onderdeel van de ‘Exit-familie’ van festivals, dit evenement trapt gewoonlijk elk jaar de festivalkalender af. Hideout Festival Strand van Zrce, eiland Pag, 25-29 juni 2023 Nu voor het elfde jaar een

Read More »
Campings eilanden Cres en Losinj

Campings eilanden Cres en Losinj

De mooiste campings op de eilanden Cres en Losinj! Kampeervakantie op zijn best: Glanzende kiezel stenen, rotsachtige kusten in het azuurblauwe water en geurende dennenbossen in een mediterrane zomerhitte. Kroatië biedt prachtige natuur, aantrekkelijke sportfaciliteiten en enkele van de beste campings van Europa. Op onze blog lees je over de beste campings op de eilanden Cres en Losinj in de Kvarner-baai – Een van de leukste eilanden in het noorden van Kroatië.  De beste campings: Eilanden Cres & Losinj Slechts gescheiden door een 11 meter breed kanaal en verbonden door een brug, worden deze twee dunbevolkte en schilderachtige eilanden van

Read More »
Beste campings op het eiland Brac

Campings op het eiland Brac

De mooiste en beste campings op het eiland Brac Brac is een eiland in Midden-Dalmatië in de buurt van Split. Het staat in Kroatië bekend om zijn mooie stranden, met name het strand Zlatni Rat, dat zeer populair is bij windsurfers en kampeerders. Het eiland Brac heeft verschillende frequente veerboot verbindingen met Split en Dubrovnik en met naburige eilanden, Hvar , Korcula en Vis.  Er zijn verschillende campings op het eiland Brac, de meeste langs de zee in de buurt van de stad Bol. Ze hebben allemaal ten minste basisvoorzieningen zoals elektriciteit en water, gebruik van keuken en WC/doucheruimtes. Lees

Read More »
Beste Campings in Trogir

Campings Trogir

De 4 mooiste en beste campings in Trogir In deze blog lees je over de 5 mooiste en beste campings in Trogir. Trogir zelf in Kroatië is een prachtige middeleeuwse stad in centraal Dalmatië. het ligt 30 km van Split en 10 km van de luchthaven van Split. De oude stad van Trogir is door Unesco beschermd werelderfgoed. Trogir ligt op een eilandje tussen het vasteland en het eiland Ciovo. Het is met beide verbonden door een brug. De brug naar het eiland Ciovo is klein en in de zomer kan het er erg druk zijn. De oude stad Trogir

Read More »
Plitvice Meren Kroatië

Campings Plitvice Meren

De 6 beste campings Plitvice Meren Momenteel zijn er verschillende kampeermogelijkheden in de omgeving van het Nationaal Park Plitvice. Het gebied rond het park heeft zo’n 6 beste campings Plitvice meren. Op deze campings kunt u kiezen uit verschillende soorten campings, afhankelijk van het soort comfort dat u verwacht, uw interesses en uw niveau van de kampeerervaring. De selectie van kampeerterreinen varieert van kamperen op campings met volledige voorzieningen tot kamperen in de wildernis waar u misschien beperkte of helemaal geen voorzieningen aantreft. De beste campings Plitvice meren: Plitvice Meren Het Nationaal Park Plitvice Meren, dat zich uitstrekt over 30.000

Read More »
Plitvice Meren Kroatië

Plitvice meren reisgids

Plitvice Meren, Kroatië: Beste wandelroute, nuttige tips & foto’s Plitvice Meren is een van de meest unieke plaatsen om te bezoeken in Kroatië. Met gemakkelijke wandelpaden, wandelpaden die over het turquoise water gaan, prachtige uitzichtpunten en fotogenieke watervallen is dit het type plek dat perfect is voor bezoekers van alle leeftijden. Met verschillende niveaus van meren, vier verschillende wandelpaden, zeven routes door het park, en twee verschillende ingangen, kan het overweldigend zijn om uit te zoeken hoe je je tijd hier kunt doorbrengen. In dit artikel delen wij met jullie onze wandelroute door de Plitvice Meren. Leer hoe je bij

Read More »