Veerboten in Kroatië

Gezien de vele, vele eilanden voor de kustlijn van het land, is het zeer waarschijnlijk dat u gebruik zult maken van veerboten in Kroatië wanneer u het land bezoekt. De belangrijkste veerbootmaatschappij in Kroatië is Jadrolinija en zij exploiteren de overgrote meerderheid van de veerboot- en catamaranroutes in Kroatië, hoewel er ook andere maatschappijen bestaan – zie hieronder een volledige lijst.

Boten en veerboten varen het hele jaar door over de Adriatische Zee en verbinden de belangrijkste havens met bijna alle bewoonde eilanden, waarbij veel routes in de zomermaanden een hogere frequentie hebben. Sommige catamarans varen alleen in de zomermaanden – zoals de G & V Line van Dubrovnik naar Korcula.

Opmerking: een beroemde (langzame) veerdienst die langs een groot deel van de Kroatische kust voer – en Rijeka verbond met Split, Dubrovnik en enkele eilanden – en die 60 jaar lang door Jadrolinija werd geëxploiteerd, vaart niet meer.

Op deze pagina

Veerboten in Kroatië - Bedrijven en routes

Neem een kijkje op de volgende websites voor details over dienstregelingen en prijzen:

 • Jadrolinija Routes langs de hele kust, inclusief een Split – Bol – Korcula – Mljet – Dubrovnik catamaran dienst; lees meer over Jadrolinija
 • Kapetan Luka Exploiteert twee catamarandiensten van Split naar Dubrovnik (waaronder een die van april tot oktober dienst doet), alsook verschillende diensten Split – Hvar en Split – Hvar – Korcula en de catamaran Pula – Mali Losinj – Zadar het hele jaar door; meer informatie over Kapetan Luka
 • TP Line Exploiteert een catamaran dienst van Dubrovnik naar Sipan & Mljet die doorgaat naar Korcula en Lastovo in juli en augustus; ook een andere lijn van Dubrovnik naar Korcula en Lastovo
 • G & V Line Iadera Routes van Zadar naar de lokale eilanden, plus een nieuwe Rijeka – Krk – Rab – Pag – Zadar catamaran route
 • Adriatic Fast Ferries Verbindt Split met Sutivan op Brac
 • Mia Tours van Zadar naar de eilanden Premuda, Silba en Olib
 • Rapska Plovidba Dienst tussen de eilanden Rab en Pag, en Rab en het vasteland
 • Bura Line Exploiteert een route tussen Split, Slatina en Trogir
 • Bilan exploiteert diensten tussen Orebic op het schiereiland Peljesac en Korcula
 • Porat Ilovik exploiteert een route van Losinj naar het kleine eiland Ilovik
 • RPZ Vrgada verzorgt een dienst van Biograd na moru en Pakostane op het vasteland naar het kleine eiland Vrgada
 • GP Sibenik exploiteert een route van Brodarica (bij Sibenik) naar het eiland Krpanj
 • Nauticki Centar Komiza heeft een veerdienst tussen Komiza op het eiland Vis en het eiland Bisevo

Vakantie in Kroatie

campings

Veerboten in Kroatië - Online boeken

U kunt het volgende zoekvak gebruiken om tickets te boeken voor sommige veerboot routes in Kroatië met inbegrip van routes zoals Split, Hvar en Korcula verbinden:

Veerboten in Kroatië - Kaart

Om u te helpen bij het plannen van uw reis in Kroatië, hebben we deze kaart van Kroatië veerboten gemaakt die de lange afstand routes toont die in het land varen. Er zijn veel, veel meer routes die in bepaalde regio’s (bijvoorbeeld de regio Split, de regio Dubrovnik en ga zo maar door) die we niet hebben opgenomen op deze kaart.

Houd er rekening mee dat niet alle routes het hele jaar door rijden: we hebben aangegeven welke routes het hele jaar door rijden.

Houdt u er ook rekening mee dat deze kaart over het algemeen de catamaran routes toont die bestaan – de lijnen volgen niet exact de vaarlijnen…en in veel gevallen zijn ze lichtelijk overdreven om bepaalde routes duidelijker te tonen! Ook hebben we voor de duidelijkheid een aantal stops op de kleinere eilanden weggelaten (met name in het noorden van de Adriatische Zee).

Veerboten in Kroatie kaart (1)

Zoals u kunt zien, zijn er twee verschillende regio’s die lange-afstandsdiensten aanbieden – het noordelijke en het zuidelijke deel van de kust! (Wat betekent dat er geen dienst is die langs de gehele Kroatische kust rijdt, zoals vroeger wel het geval was).

Veerboten Noord-Kroatië - Kaart

Veerboten in Kroatië Noord kroatie
 • [BLAUW] G&V Lijn Iadera: Rijeka – Krk stad (eiland Krk) – Lopar (eiland Rab) – Novalja (eiland Pag) – Zadar. Vaart dagelijks van midden juni tot midden september – dienstregeling hier.
 • [GROEN] Kapetan Luka: Pula – Unije – Susak – Mali Losinj (eiland Losinj) – Ilovik – Silba – Zadar. Vaart het hele jaar door, hogere frequentie in de zomer – dienstregeling hier.
 • [ROOD] Jadrolinija: Rijeka – Rab stad (eiland Rab) – Novalja (eiland Pag). Vaart het hele jaar door – hier vindt u de dienstregeling.
 • [ROZE] Jadrolinija: Rijeka – Stad Cres (eiland Cres) – Martinscica – Unije – Susak – Ilovik – Mali Losinj (eiland Losinj) Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier.

Veerboten Noord-Kroatië - Kaart

Veerboten in Kroatië Zuid-kroatie (1)
 • [ROOD] Jadrolinija: Split – Vis CAR FERRY. Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier.
 • [ROOD]  Jadrolinija: Split – Milna (eiland Brac) – Hvar Stad (eiland Hvar) – Vis. Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier. (let op: doet Milna/Hvar slechts een keer per week aan)
 • [ROOD]  Jadrolinija: Split – Bol (eiland Brac) – Jelsa (eiland Hvar). Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier.
 • [ROOD]  Jadrolinija: Split – Hvar-stad (eiland Hvar) – Vela Luka (eiland Korcula) – Ubli (eiland Lastovo) Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier (ook Split – Vela Luka – Ubli autoveerboot).
 • [ROZE] Jadrolinija: Split – Bol (eiland Brac) – Hvar stad (eiland Hvar) – Korcula stad (eiland Korcula) – Dubrovnik Vaart van juni tot september – dienstregeling hier.
 • [DONKER PAARS] Kapetan Luka: Split – Milna (eiland Brac) – Hvar stad (eiland Hvar) – Korcula stad (eiland Korcula) – Pomena (eiland Mljet) – Dubrovnik. Vaart van april tot oktober – dienstregeling hier.
 • [LICHT PAARS] Kapetan Luka: Split – Bol (eiland Brac) – Makarska – Korcula stad (eiland Korcula) – Sobra (eiland Mljet) – Dubronik Vaart van eind juni tot begin oktober – dienstregeling hier.
 • [GEEL] TP Lijn: Dubrovnik – Luka Sipanska – Sobra (eiland Mljet) – Polace (eiland Mljet) – Korcula stad (eiland Korcula) – Ubli (eiland Lastovo). Vaart het hele jaar door MAAR niet naar alle havens – dienstregeling hier

Verblijven in Kroatië?

Omdat het vinden van een camping, hotel of vakantiehuis ook niet altijd even makkelijk is. Hebben wij op kroatiehetland.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste verblijven. Ook hebben wij op een lijst opgesteld met de beste en leukste hotels, campings en vakantiehuizen. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Vragen? Wij willen u graag helpen.

Campings Novigrad

Campings Novigrad

De 8 leukste campings in Novigrad De campings in Novigrad liggen aan de westkust van het Istrische schiereiland, slechts 25 km van de grens met Slovenië, en ongeveer halverwege tussen Porec en Umag. Novigrad, in Istrië bekend als Cittanova, staat bekend om zijn unieke natuurlijke schoonheid, rijke culturele erfgoed en de schoonste zee in dit deel van de Middellandse Zeekust. De oude stad Novigrad ligt op een klein eiland dat in de 18e eeuw met het vasteland werd verbonden; goed bewaarde stadsmuren uit de vroege middeleeuwen zijn een van de mooiste toeristische attracties van deze plaats. Novigrad heeft zijn middeleeuwse

Read More »
Campings Vrsar

Campings Vrsar

De 7 leukste campings in Vrsar Er zijn veel mogelijke campings in Vrsar,  alhoewel Vrsar meestal geen aanrader bij een bezoek aan Kroatië. Maar degenen die dit vissersstadje een kans hebben gegeven, hebben vaak gezegd dat ze er graag nog eens zouden komen. We hebben voor u een reisgids over Vrsar gemaakt die u hier kunt lezen. In deze reisgids zult ontdekken dat Vrsar een onweerstaanbare plek is die u niet mag missen. Vrsar, Kroatië ligt op het schiereiland Istrië ten zuiden van Porec. Het kleine vissersstadje Vrsar is een waar juweeltje. Het ligt op een kleine heuvel en heeft

Read More »
Campings Rovinj

Campings Rovinj

De 9 leukste campings in Rovinj Wij houden van Rovinj vanwege de schilderachtige oude stad, de geplaveide straten en steegjes, de kleurrijke huizen, de charmante pleinen, de kunstgalerijen, de levendige haven vol kleine plezier- en vissersboten, de bars en restaurants aan zee, maar ook de campings in Rovinj zijn prachtig. Wij komen er ook vaak voor het lekkere eten en de beste gelato in Istrië! Rovinj is een klein en beloopbaar stadje. Het bestaat uit een autovrije oude, historische stad op een heuvelachtig schiereiland, en het nieuwere deel van de stad dat zich rond de oude stad uitspreidt. De Sint-Eufemiakerk,

Read More »
Campings in Umag

Campings Umag

De 6 leukste campings in Umag Umag en zijn riviera (die ongeveer 20 km lang is) in Istrië is een zeer populaire bestemming in Kroatië. De oude stad heeft aantrekkelijke, smalle straatjes met kinderkopjes, terwijl de kustlijn vol mooie kleine baaien ligt. Als vakantiebestemming zijn er hier zo’n 60.000 bedden in hotels en privé-accommodatie, evenals vele campings en caravans langs de kust, die goed worden beheerd en zeer aan te bevelen zijn voor een goedkope vakantie, maar toch heel mooi. Lees op onze blog over de 6 leukste campings in Umag. De leukste campings: Camping Stella Maris Waarschijnlijk de best gelegen

Read More »
Campings in Porec

Campings in Porec

De 8 leukste campings in Porec De stad Porec in Kroatië is niet alleen een prachtige kustplaats, in de zomer is het ook een van de populairste vakantiebestemmingen op het schiereiland Istrië, ook heeft dit prachtige campings in Porec. Een heel scala aan activiteiten wacht op u tijdens een bezoek! De belangrijkste bezienswaardigheden in Porec zijn de prachtige oude binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de haven met de romantische waterkant en de ontelbare idyllische stranden. Ook de omgeving van Porec is het verkennen waard en biedt een breed scala aan onvergetelijke excursiebestemmingen en een uitgebreid aanbod aan

Read More »
Wat te doen in Zadar

Wat te doen in Zadar

Wat te doen in Zadar 23 activiteiten om te doen in Zadar en de omgeving! De kosmopolitische en kunstzinnige kuststad Zadar is de grootste metropool in Noord-Dalmatië, maar vliegt nog steeds onder de algemene toeristische radar. Ons advies? Ga hierheen voordat de toeristenmassa’s het ontdekken, want deze stad is gevuld met een schat aan dingen om te doen. De historische oude stad van Zadar, gelegen op een klein schiereiland, met haar geplaveide straatjes die alleen voor voetgangers toegankelijk zijn, is bedoeld om lopend te verkennen. Langs de smalle straatjes en steegjes liggen tal van oude middeleeuwse kerken en Romeinse ruïnes,

Read More »