Veerboten in Kroatië

Gezien de vele, vele eilanden voor de kustlijn van het land, is het zeer waarschijnlijk dat u gebruik zult maken van veerboten in Kroatië wanneer u het land bezoekt. De belangrijkste veerbootmaatschappij in Kroatië is Jadrolinija en zij exploiteren de overgrote meerderheid van de veerboot- en catamaranroutes in Kroatië, hoewel er ook andere maatschappijen bestaan – zie hieronder een volledige lijst.

Boten en veerboten varen het hele jaar door over de Adriatische Zee en verbinden de belangrijkste havens met bijna alle bewoonde eilanden, waarbij veel routes in de zomermaanden een hogere frequentie hebben. Sommige catamarans varen alleen in de zomermaanden – zoals de G & V Line van Dubrovnik naar Korcula.

Opmerking: een beroemde (langzame) veerdienst die langs een groot deel van de Kroatische kust voer – en Rijeka verbond met Split, Dubrovnik en enkele eilanden – en die 60 jaar lang door Jadrolinija werd geëxploiteerd, vaart niet meer.

Op deze pagina

Veerboten in Kroatië - Bedrijven en routes

Neem een kijkje op de volgende websites voor details over dienstregelingen en prijzen:

 • Jadrolinija Routes langs de hele kust, inclusief een Split – Bol – Korcula – Mljet – Dubrovnik catamaran dienst; lees meer over Jadrolinija
 • Kapetan Luka Exploiteert twee catamarandiensten van Split naar Dubrovnik (waaronder een die van april tot oktober dienst doet), alsook verschillende diensten Split – Hvar en Split – Hvar – Korcula en de catamaran Pula – Mali Losinj – Zadar het hele jaar door; meer informatie over Kapetan Luka
 • TP Line Exploiteert een catamaran dienst van Dubrovnik naar Sipan & Mljet die doorgaat naar Korcula en Lastovo in juli en augustus; ook een andere lijn van Dubrovnik naar Korcula en Lastovo
 • G & V Line Iadera Routes van Zadar naar de lokale eilanden, plus een nieuwe Rijeka – Krk – Rab – Pag – Zadar catamaran route
 • Adriatic Fast Ferries Verbindt Split met Sutivan op Brac
 • Mia Tours van Zadar naar de eilanden Premuda, Silba en Olib
 • Rapska Plovidba Dienst tussen de eilanden Rab en Pag, en Rab en het vasteland
 • Bura Line Exploiteert een route tussen Split, Slatina en Trogir
 • Bilan exploiteert diensten tussen Orebic op het schiereiland Peljesac en Korcula
 • Porat Ilovik exploiteert een route van Losinj naar het kleine eiland Ilovik
 • RPZ Vrgada verzorgt een dienst van Biograd na moru en Pakostane op het vasteland naar het kleine eiland Vrgada
 • GP Sibenik exploiteert een route van Brodarica (bij Sibenik) naar het eiland Krpanj
 • Nauticki Centar Komiza heeft een veerdienst tussen Komiza op het eiland Vis en het eiland Bisevo

Vakantie in Kroatie

campings

Veerboten in Kroatië - Online boeken

U kunt het volgende zoekvak gebruiken om tickets te boeken voor sommige veerboot routes in Kroatië met inbegrip van routes zoals Split, Hvar en Korcula verbinden:

Veerboten in Kroatië - Kaart

Om u te helpen bij het plannen van uw reis in Kroatië, hebben we deze kaart van Kroatië veerboten gemaakt die de lange afstand routes toont die in het land varen. Er zijn veel, veel meer routes die in bepaalde regio’s (bijvoorbeeld de regio Split, de regio Dubrovnik en ga zo maar door) die we niet hebben opgenomen op deze kaart.

Houd er rekening mee dat niet alle routes het hele jaar door rijden: we hebben aangegeven welke routes het hele jaar door rijden.

Houdt u er ook rekening mee dat deze kaart over het algemeen de catamaran routes toont die bestaan – de lijnen volgen niet exact de vaarlijnen…en in veel gevallen zijn ze lichtelijk overdreven om bepaalde routes duidelijker te tonen! Ook hebben we voor de duidelijkheid een aantal stops op de kleinere eilanden weggelaten (met name in het noorden van de Adriatische Zee).

Veerboten in Kroatie kaart (1)

Zoals u kunt zien, zijn er twee verschillende regio’s die lange-afstandsdiensten aanbieden – het noordelijke en het zuidelijke deel van de kust! (Wat betekent dat er geen dienst is die langs de gehele Kroatische kust rijdt, zoals vroeger wel het geval was).

Veerboten Noord-Kroatië - Kaart

Veerboten in Kroatië Noord kroatie
 • [BLAUW] G&V Lijn Iadera: Rijeka – Krk stad (eiland Krk) – Lopar (eiland Rab) – Novalja (eiland Pag) – Zadar. Vaart dagelijks van midden juni tot midden september – dienstregeling hier.
 • [GROEN] Kapetan Luka: Pula – Unije – Susak – Mali Losinj (eiland Losinj) – Ilovik – Silba – Zadar. Vaart het hele jaar door, hogere frequentie in de zomer – dienstregeling hier.
 • [ROOD] Jadrolinija: Rijeka – Rab stad (eiland Rab) – Novalja (eiland Pag). Vaart het hele jaar door – hier vindt u de dienstregeling.
 • [ROZE] Jadrolinija: Rijeka – Stad Cres (eiland Cres) – Martinscica – Unije – Susak – Ilovik – Mali Losinj (eiland Losinj) Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier.

Veerboten Noord-Kroatië - Kaart

Veerboten in Kroatië Zuid-kroatie (1)
 • [ROOD] Jadrolinija: Split – Vis CAR FERRY. Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier.
 • [ROOD]  Jadrolinija: Split – Milna (eiland Brac) – Hvar Stad (eiland Hvar) – Vis. Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier. (let op: doet Milna/Hvar slechts een keer per week aan)
 • [ROOD]  Jadrolinija: Split – Bol (eiland Brac) – Jelsa (eiland Hvar). Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier.
 • [ROOD]  Jadrolinija: Split – Hvar-stad (eiland Hvar) – Vela Luka (eiland Korcula) – Ubli (eiland Lastovo) Vaart het hele jaar door – dienstregeling hier (ook Split – Vela Luka – Ubli autoveerboot).
 • [ROZE] Jadrolinija: Split – Bol (eiland Brac) – Hvar stad (eiland Hvar) – Korcula stad (eiland Korcula) – Dubrovnik Vaart van juni tot september – dienstregeling hier.
 • [DONKER PAARS] Kapetan Luka: Split – Milna (eiland Brac) – Hvar stad (eiland Hvar) – Korcula stad (eiland Korcula) – Pomena (eiland Mljet) – Dubrovnik. Vaart van april tot oktober – dienstregeling hier.
 • [LICHT PAARS] Kapetan Luka: Split – Bol (eiland Brac) – Makarska – Korcula stad (eiland Korcula) – Sobra (eiland Mljet) – Dubronik Vaart van eind juni tot begin oktober – dienstregeling hier.
 • [GEEL] TP Lijn: Dubrovnik – Luka Sipanska – Sobra (eiland Mljet) – Polace (eiland Mljet) – Korcula stad (eiland Korcula) – Ubli (eiland Lastovo). Vaart het hele jaar door MAAR niet naar alle havens – dienstregeling hier

Verblijven in Kroatië?

Omdat het vinden van een camping, hotel of vakantiehuis ook niet altijd even makkelijk is. Hebben wij op kroatiehetland.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste verblijven. Ook hebben wij op een lijst opgesteld met de beste en leukste hotels, campings en vakantiehuizen. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Vragen? Wij willen u graag helpen.

Wat te doen in Zadar

Wat te doen in Zadar

Wat te doen in Zadar 23 activiteiten om te doen in Zadar en de omgeving! De kosmopolitische en kunstzinnige kuststad Zadar is de grootste metropool in Noord-Dalmatië, maar vliegt nog steeds onder de algemene toeristische radar. Ons advies? Ga hierheen voordat de toeristenmassa’s het ontdekken, want deze stad is gevuld met een schat aan dingen om te doen. De historische oude stad van Zadar, gelegen op een klein schiereiland, met haar geplaveide straatjes die alleen voor voetgangers toegankelijk zijn, is bedoeld om lopend te verkennen. Langs de smalle straatjes en steegjes liggen tal van oude middeleeuwse kerken en Romeinse ruïnes,

Read More »
Veerboten in Kroatie kaart (1)

Veerboten in Kroatie

Veerboten in Kroatië Gezien de vele, vele eilanden voor de kustlijn van het land, is het zeer waarschijnlijk dat u gebruik zult maken van veerboten in Kroatië wanneer u het land bezoekt. De belangrijkste veerbootmaatschappij in Kroatië is Jadrolinija en zij exploiteren de overgrote meerderheid van de veerboot- en catamaranroutes in Kroatië, hoewel er ook andere maatschappijen bestaan – zie hieronder een volledige lijst. Boten en veerboten varen het hele jaar door over de Adriatische Zee en verbinden de belangrijkste havens met bijna alle bewoonde eilanden, waarbij veel routes in de zomermaanden een hogere frequentie hebben. Sommige catamarans varen alleen

Read More »
het eiland brac

Het eiland Brac

Het eiland Brac, Kroatië: De complete reisgids Denkt u aan een bezoek aan het eiland Brac in Kroatië en weet u niet zeker wat u kunt verwachten? Of misschien ben je op zoek naar wat inspiratie over wat te doen op het eiland Brač, ben je op zoek naar praktische informatie voor je bezoek, of vraag je je af of het de moeite waard is om Brač te bezoeken als een dagtrip vanuit Split? Dit blog is voor jou! Naar onze mening verdient het eiland Brač een plaats op elke Kroatische reisroute! Brač heeft een heel speciaal lokaal gevoel en

Read More »
Selce

Selce

Selce: De kustparel van de Kvarner baai Selce in Kroatië is zeker een van de mooiste badplaatsen in de Kvarner Baai. Vooral in de zomer trekt het voormalige vissersdorp aan de Crikvenica Riviera talrijke bezoekers uit de hele wereld om hier hun welverdiende vakantie door te brengen. De mooiste attractie in Selce is de romantische haven, waar kleurrijke herenhuizen en de talrijke boten in zee een adembenemende sfeer oproepen. Maar niet alleen het centrum is indrukwekkend, ook de talloze stranden en baaien zijn fenomenaal, en bieden de beste voorwaarden voor een strandvakantie aan de Adriatische Zee. Bovendien zullen de talloze

Read More »
Het eiland Losinj

Het eiland Losinj

Het eiland Losinj Het eiland Losinj is een van de populairste Kroatische eilanden en staat bekend om zijn weelderige groene vegetatie. De belangrijkste badplaats is Mali Losinj – de grootste stad op zowel dit eiland als het naburige Cres – waarvan de haven naar verluidt de mooiste van de hele Adriatische Zee is. Het toeristische gebied concentreert zich rond de baai van Cikat, die bekend staat om zijn strand en de goede mogelijkheden om te windsurfen. De stad Veli Losinj is rustiger en gemakkelijk te bereiken. Een van de meest bijzondere eilanden in deze regio is Susak. Dit eiland heeft

Read More »
Vakantieparken in Kroatië

Vakantieparken in Kroatië​

Vakantieparken in Kroatië​ De 8 leukste vakantieparken in Kroatië! Vakantieparken in Kroatië, ook wel campings genoemd, hebben u veel te bieden als u toe bent aan een beetje ontspanning. Deze zijn echter niet zoals de parken of campings die u misschien gewend bent.  Veel van deze parken zijn in resort-stijl opgezet en bieden veel meer dan een plek om een tent op te zetten.  Op veel vakantieparken in Kroatië vindt u verschillende opties voor huisvesting, verschillende opties voor eten en drinken, en ook opties voor entertainment. Bovendien zijn de meeste van hen goed uitgerust met verschillende soorten sportactiviteiten die geschikt

Read More »